Sanayi Dünyası İki Konuyla Çalkalanıyor! Bu Sorun Her Şeyin Önüne Geçti

Sanayi Dünyası İki Konuyla Çalkalanıyor! Bu Sorun Her Şeyin Önüne Geçti
Ankara Sanayi Odası Başkanı Seyit Ardıç, sanayicilerin yurt dışına çıkışta vize sorunu yaşadığını belirterek çözüm çağrısında bulundu ve üretimdeki diğer zorluklara dikkat çekti.

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Seyit Ardıç, yaptığı açıklamada, birçok sanayicinin vize alamadığından dolayı yurt dışına çıkışta zorluklar yaşadığını belirtti. Ardıç, "Artık vize sorunumuz, finansman sorununun önüne geçti. Gerekirse teminat mektubu verelim, devlet garantörlük yapsın, gerekli girişimlerde bulunularak bu sorun nihayetlensin." dedi.

ARA MALLARDAKİ FİYAT ARTIŞLARI ÜRETİMİ ZORLUYOR

Ardıç, ASO'nun nisan ayı meclis toplantısında yaptığı konuşmada, ara mallarındaki yüksek fiyat artışlarının üretimde aksamalara yol açtığını bildirdi.

KREDİ ERİŞİMİNDE SORUNLAR YAŞANIYOR

Reel sektörün yüksek faiz koşullarında krediye ulaşmada sorunlar yaşadığını ifade eden Ardıç, "Diğer taraftan ticari kredi kartı limitlerinin sınırlandırılması, sanayicileri zor durumda bırakmıştır. Limitlerin yeniden gözden geçirilerek revize edilmesi, sanayicilerin nakit ihtiyacına bir nebze de olsa katkı sağlayacaktır." şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

VERGİ BORÇLARININ ERTELENMESİ ÜRETİME KATKI SAĞLAYACAK

Vergi borçlarının ertelenmesi veya taksitlendirilmesinin reel sektörün üretime devam edebilmesi için hayati öneme sahip olduğunu vurgulayan Ardıç, yaşanan vize sorununa da dikkat çekti.

SANAYİCİLER VİZE KUYRUKLARINDA BEKLETİLİYOR

Sanayicilerin vize kuyruklarında bekletildiğini ve birçoğunun yurt dışına çıkışta vize alamadığını söyleyen Ardıç, şunları ekledi: "Malların serbest dolaşımı için karşılıklı imza atıyoruz, ancak bunları üreten sanayicilerimiz sınırda bekletiliyor. Bu uygulama, biz sanayiciler için 'tarife dışı engel’ halini almıştır."

Etiketler :