Nisan Ayı Enflasyonu Açıklandı, Kötü Haber Tez Duyuldu! Ünlü Ekonomist 'Kemer Sıkma Dönemi Şimdi Başlıyor' Dedi

Nisan Ayı Enflasyonu Açıklandı, Kötü Haber Tez Duyuldu! Ünlü Ekonomist 'Kemer Sıkma Dönemi Şimdi Başlıyor' Dedi
TÜİK, Nisan'da enflasyonu yüzde 3.18 olarak açıkladı. TCMB, 2024 yılı için yüzde 36 enflasyon tahmini güncelledi. Hakan Kara, hükümetin ekonomi politikalarını değerlendirerek kemer sıkma döneminin başladığını vurguladı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 2024 için yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 36 olarak güncelledi. Tahmin aralıklarında üst bant ise yüzde 42 olarak belirlendi.

MERKEZ BANKASI ESKİ BAŞEKONOMİSTİ HAKAN KARA'DAN DEĞERLENDİRME

Merkez Bankası eski Başekonomisti ve Bilkent Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Hakan Kara, Merkez Bankası'nın yüzde 36’lık enflasyon hedefine ulaşması için gereken aylık enflasyon değerlerini paylaştı. Kara, "Bugünkü veriden sonra %36 hedefine ulaşmak için yılın kalanında gereken aylık enflasyon değerleri. Resmi hedefe ulaşmak için resmi enflasyonun yılın kalanında aylık ortalama %1,7 olması gerekiyor" şeklinde açıklamada bulundu.

screenshot-3.png

ENFLASYON VERİLERİNE İLİŞKİN DEĞERLENDİRME

Kara, enflasyon verilerinin hükümetin uyguladığı ekonomi programının etkinliğine dair sağlam bir kanıt sunmadığına dikkat çekti. "Açıklanan veriler, mevcut programın başarısını doğrulamıyor olsa da, gelecek dönemde farklı bir tablonun çizebileceğini öngörebiliriz. İki seçim arasındaki dönemde gerçek bir istikrar programı uygulanamadı. Kemer sıkma dönemi şimdi asıl başlıyor" değerlendirmesinde bulundu.

screenshot-11.png