Nisan Ayı Enflasyonu Açıklandı, Emekliye Zamda Son Durum Belli Oldu! SSK ve Bağ-Kur'lu Temmuzda Ne Kadar Zam Alacak?

Nisan Ayı Enflasyonu Açıklandı, Emekliye Zamda Son Durum Belli Oldu! SSK ve Bağ-Kur'lu Temmuzda Ne Kadar Zam Alacak?
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Nisan ayı enflasyon verilerini açıkladı. Bu veri Temmuz ayında emekliye yapılacak zamda önemli ipucu veriyor. Peki Temmuz ayında SSK ve Bağ-Kurlu'ya ne kadar zam yapılacak? SSK ve Bağ-Kur'lu Temmuzda ne kadar zam alacak? İşte temmuz ayı zamda son veriler.

Türkiye İstatistik Kurumu, nisan ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), nisanda aylık bazda yüzde 3,18, Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) yüzde 3,60 artış gösterdi. Yıllık enflasyon tüketici fiyatlarında yüzde 69,80, yurt içi üretici fiyatlarında yüzde 55,66 olarak gerçekleşti. Nisanda 12 aylık ortalamalar dikkate alındığında, tüketici fiyatları yüzde 59,64, yurt içi üretici fiyatları yüzde 45,83 arttı.

nisan-ayi-enflasyonu-aciklandi-emekliye-zamda-son-durum-belli-oldu-ssk-ve-bag-kurlu-temmuzda-ne-kadar-zam-alacak-2.jpg

Nisan ayı enflasyon verileri Temmuz ayında emekliye yapılacak zammı şekillendirdi. Ocak ayında emekli maaşları yüzde 49.25 artırıldı. En düşük emekli aylığı ödemesi 10 bin liraya yükseltilirken gözler şimdi temmuz zammında. Peki SSK ve Bağ-Kur'lu Temmuzda ne kadar zam alacak?

nisan-ayi-enflasyonu-aciklandi-emekliye-zamda-son-durum-belli-oldu-ssk-ve-bag-kurlu-temmuzda-ne-kadar-zam-alacak-2.webp

EMEKLİLER NE KADAR ZAM ALACAK?

Takvim'den Çığıl Ön Yener'in haberine göre SSK ve Bağ-Kur emeklileri, Temmuz ayında enflasyona dayalı zamlarını alacak. Memurlara ise yüzde 10 zam ve enflasyon farkı yansıtılacak. İlk 4 aylık enflasyon verileri açıklandı ve emeklilerin Temmuz'da alacağı zam oranı kesinleşmeye yakın.

Peki, emekliler ne kadar zam alacak?

nisan-ayi-enflasyonu-aciklandi-emekliye-zamda-son-durum-belli-oldu-ssk-ve-bag-kurlu-temmuzda-ne-kadar-zam-alacak-3.jpg

İlk 4 aylık enflasyon oranı yüzde 18.72 oldu. Bu da SSK ve Bağ-Kur emeklileri için yüzde 18.72 zam demek. Mayıs ve Haziran enflasyonuna göre zam oranı daha da artacak. Tahminlere göre 6 aylık enflasyon oranı yüzde 25.39 civarında gerçekleşebilir.

Emekliler, zam oranını 3 Temmuz'da öğrenecek. Aynı ayda zamlı maaşları da hesaplarına yatırılacak.

nisan-ayi-enflasyonu-aciklandi-emekliye-zamda-son-durum-belli-oldu-ssk-ve-bag-kurlu-temmuzda-ne-kadar-zam-alacak.jpg

TAHMİNLER NE DİYOR?

Merkez Bankası'nın Nisan ayı Piyasa Katılımcıları Anketi'nde Mayıs enflasyonu yüzde 3; Haziran enflasyonu yüzde 2.54 olarak tahmin edildi. Bu tahmin gerçekleşirse ilk 6 aylık enflasyon yüzde 25.39 olarak gerçekleşecek. Bu orana göre SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranı yüzde 25.39 olacak.