Hangi Emekli Maaşına Ne Kadar Promosyon Ödeneceği Belli Oldu

Hangi Emekli Maaşına Ne Kadar Promosyon Ödeneceği Belli Oldu
Kamu bankalarının emekli müşterilerine ödeyeceği promosyon tutarları yarın hesaplara aktarılacak. Alınan maaşa göre artış gösterecek promosyonlar hakkında net tablo belli oldu. İşte maaş aralığına göre hesaplara yatırılacak miktarlar...

Milyonlarca emekli, seçim öncesi beklediği seyyanen zammı ve bayram ikramiyesini alamadı.

Bütçedeki durumu gerekçe gösteren iktidar, emekliye para musluklarını tamamen kapatırken, beklenen teselli haberi yalnızca banka promosyonlarından geldi.

Emekli maaşını 3 yıl boyunca taşımama sözü veren emeklilere yönelik ödenen promosyonlar, Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank müşterisi emekliler için 8 bin TL ile 12 Bin TL arasına yükseltilmişti.

8lgrb2vcy-52.png

Buna karşın hangi maaş aralığına ne kadar ödeme yapılacağı, henüz bankalar tarafından açıklanmamıştı. Yarın hesaplara aktarılacak ödemeler öncesinde merak edilen bu soru da yanıt bulmuş oldu.

HANGİ MAAŞA NE KADAR EMEKLİ PROMOSYONU VERİLECEK?

Milyonlarca emekli hangi maaş tutarına ne kadar promosyon ödeneceğini merak ederken, bu soruya yanıt Ziraat Bankası şubelerine asılan afişlerden geldi. Emekli promosyonları için minimum 8 bin lira vaadinde bulunan hükümetin, en düşük promosyon tutarını 5 bin liraya sabitlediği öğrenildi.

10 bin TL altı emekli maaşı alanlara: 5 bin TL

10-15 bin TL arasında maaş alan emeklilere 8 bin TL

15-20 bin TL emekli maaşı alanlara 10 bin TL

20 bin TL ve üzeri emekli aylığı alanlara ise 12 bin TL ödeme yapılacak.