Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor: Asgari ücrete Temmuz'da ara zam yapılacak mı?

Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor: Asgari ücrete Temmuz'da ara zam yapılacak mı?
Türkiye'de 7 milyon kişiyi doğrudan, mlyonlarca kişiyi de dolaylı olarak ilgilendiren asgari ücret zammı yeniden gündeme geldi. Hükümetin bu yıl asgari ücrete tek zam yapılacağını açıklamasına rağmen artan hayat pahalılığı nedeniyle kamuoyunda "ikinci zam gelir mi?" sorusu soruluyor. Peki, bu yıl asgari ücrete ikinci bir zam daha gelir mi?

Asgari ücret, Ocak ayında yüzde 49 zamla 11 bin 402 liradan 17 bin 2 liraya yükseltilmişti. 2022 ve 2023 yıllarında yıl içinde iki kere zam yapılan asgari ücrete 2024 yılında tek zam yapılacağı açıklanmıştı.

2024'TE ASGARİ ÜCRETE İKİNCİ ZAM OLACAK MI?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan geçtiğimiz günlerde asgari ücrete ara zamla ilgili açıklama gelmişti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, AKP TBMM Grup Toplantısı öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlamıştı.

Vedat Işıkhan, "Asgari ücrette bir ara zam beklentisi olmalı mı?" sorusu üzerine "Hayır, öyle bir konu gündemimizde yok. Başta nasıl bir karar aldıysak şu an süreç bu şekilde devam edecek. Temmuz ayında enflasyondan ya da sözleşmeden kaynaklanan farklar emekli aylıklarına yansıtılacak" demişti.

En düşük emekli aylığının asgari ücrete çıkarılması yönünde beklentilerin olduğunun ifade edilmesi üzerine Işıkhan, "Biliyorsunuz en düşük emekli aylığı 10 bin lira. Zaten temmuz ayında hem enflasyondan ya da sözleşmeden kaynaklanan farklar mutlaka emekli aylıklarına yansıtılacak. Bunun dışında asgari ücrette de herhangi bir ara zam düşünmüyoruz" diye konuşmuştu.

İktidardan gelen 'Asgari ücrete ikinci zam yok' açıklamalarına rağmen kamuoyunda asgari ücrete ara zam yapılıp yapılmayacağı çok merak ediliyor.