Mevduatta Parası Olanlar O Tarihe Dikkat! Yükseleceği Sinyalini Verdi

Mevduatta Parası Olanlar O Tarihe Dikkat! Yükseleceği Sinyalini Verdi
Mevduat faiz oranlarının yükselmesiyle birlikte bankalara yatırımcı akını yaşanmıştı. Yatırımcılar için keyifli bu durum, mevduat hesaplarını doğrudan etkileyecek bir düzenlemenin sinyalleri yüzünden tersine dönebilir. Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Babuşcu, konu hakkında açıklamada bulundu.

Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Babuşcu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 1 Mayıs'tan itibaren mevduat faizi geliri üzerinden alınan gelir vergisi stopajının %5'ten %15'e yükselebileceğini belirtti. Bu durum, mevduat hesabında parası olanlar için dikkat edilmesi gereken önemli bir gelişme.

Uzmanlara göre Merkez Bankası’nın yılın ikinci çeyreğinin sonuna gelindiğinde faizlerin artıracağı ve piyasanın buna uyum sağlayarak faizlerin bir miktar daha artacağı öngörülüyor. Ayrıca uzmanlar, daha yüksek faizler nedeniyle mevduat vadeli seçeneklerin 1 ay ve 3 ay olarak tercih edilebileceğine vurgu yapılıyor.

Faizler Artmaya Devam Edebilir!

Uzmanlara göre, Merkez Bankası'nın yılın ikinci çeyreğinin sonuna doğru faizleri artıracağı ve piyasanın buna uyum sağlayarak faizlerin bir miktar daha artacağı öngörülüyor. Bu da mevduat vadeli seçeneklerin 1 ay ve 3 ay olarak tercih edilmesine yol açabilir.