Mehmet Şimşek Enflasyon Rakamları Sonrası Sabır İstedi

Mehmet Şimşek Enflasyon Rakamları Sonrası Sabır İstedi
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan ağustos ayı enflasyon rakamlarını değerlendirdi. Mehmet Şimşek "Sabretmemize değecek" dedi.

TÜİK verilerine göre yıllık enflasyon, ağustos ayında piyasa beklentilerini aşarak yüzde 58,94'e yükseldi. ENAG'ın yüzde 8,59 olarak açıkladığı ağustos ayı enflasyonunu, TÜİK'in yüzde 9,09 olarak açıklaması dikkat çekti.

TÜİK verilerine göre manşet enflasyon, ağustos ayında yüzde 59'a dayanarak Merkez Bankası'nın yılın ikinci Enflasyon Raporu sunumundaki yüzde 58'lik yıl sonu enflasyon tahminini şimdiden geride bıraktı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan ağustos ayı enflasyon rakamlarını değerlendirdi.

Enflasyonla mücadelenin biraz zaman alacağını söyleyen Şimşek, "Geçiş dönemindeyiz. Enflasyonu kontrol altına almak ve daha sonra düşürmek için ne gerekiyorsa (parasal sıkılaşma, kredi politikası ve gelirler politikaları) yapacağız. Sonuçta sabretmemize değecek. Enflasyonla mücadelede kesinlikle kararlıyız" diyerek sabır istedi.

Şimşek'ten açıklama

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı aylık 9,09, yıllık yüzde 58,94'luk enflasyon rakamlarına ilişkin, "Enflasyonla mücadelenin biraz zaman alacağını biliyoruz. Geçiş dönemindeyiz.

Enflasyonu kontrol altına almak ve daha sonra düşürmek için ne gerekiyorsa (parasal sıkılaşma, kredi politikası ve gelirler politikaları) yapacağız. Sonuçta sabretmemize değecek. Enflasyonla mücadelede kesinlikle kararlıyız” değerlendirmesini yaptı.

Etiketler :