Martı, Hisse Senedi Geri Alım Programı Başlattı

Martı, Hisse Senedi Geri Alım Programı Başlattı
Martı, 2,5 milyon dolara kadar olan A sınıfı hisselerini geri satın alma kararını duyurdu.

Yerli mobilite girişimi Martı, geçtiğimiz temmuz ayında SPAC yöntemiyle ABD'de New York Borsası'nda halka arzını gerçekleştirmişti.

Sonrasında firma New York Borsası'nda yatırımcılarını oldukça üzmüştü. Firma şimdiyse şirketin hisselerinin yaklaşık %7,9'unu temsil eden A sınıfı hisselerini geri satın alacağını duyurdu.

Martı hisseleri, halka arzın ardından 8,69 dolardan işlem görmeye başlamıştı. Martı hisseleri daha sonraki ilk ayda 1 doların altına düşmüştü. O günden bu yana da Martı hisselerinin istikrarlı bir grafik oluşturduğunu söylemek zor. Bu durumu değiştirmeyi amaçlayan Martı, 2,5 milyon dolara kadar olan A sınıfı hisselerini geri satın alma kararını duyurdu.

Martı'nın geri satın alma projesi 10 Ocak'ta başladı ve altı ay süreyle geçerli olacak. Karar kapsamında, şu anda 0,65 dolar civarında işlem gören hisseler, pay başına 1,65 dolardan geri alınacak. Ayrıca Martı yönetimi, Geri Alım Programını düzenli olarak inceleyecek. Bu incelemelerin sonuçlarına göre vadelerin uzatılmasına ve tutarların artırılmasına ilişkin kararları da bu incelemelere göre belli olacak. Firmadan gelen açıklamada kurul kararıyla hisselerin geri alınması sürecinin askıya alınabileceği ya da durdurulabileceği de ifade edildi.