Kulislerde Dolaşan "Sigaraya Dev Zam" İddiası

Kulislerde Dolaşan "Sigaraya Dev Zam" İddiası
Türkiye Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş'ın açıklamasına göre, sigaraya seçim sonrası 10 TL zam gelmesi bekleniyor. Zammın Nisan ayının başlarında yapılacağı öngörülüyor.

Sigara fiyatları seçim sonrası büyük bir zamla karşı karşıya! Türkiye Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş'ın açıklamasına göre sigaraya 10 TL zam gelmesi bekleniyor. Zammın Nisan ayının başlarında, Ramazan Bayramı sonrası gerçekleşmesi öngörülüyor.

Fısıltı 10 TL Zam!

Özgür Aybaş, sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada, "1-10 Nisan arası alkollü içkiler ve sigara zammı konuşuluyor. Firmalar sigara satışında ürün kısıtlamasına başladılar. Sigara için dolaşan fısıltı 10 TL civarı. Zamlar Bayram sonrasına da kalabilir diye öngörülüyor umarım zam geçişi yaşanmaz" ifadelerini kullandı.

Tek Dal Sigara 3 TL Olacak!

Zammın ardından tek dal sigaranın fiyatının 3 TL olması bekleniyor. Bazı markalarda fiyatın 4 TL'ye kadar çıkabileceği de öngörülüyor. Bu zamlar, sigara içenleri oldukça zor durumda bırakacak gibi görünüyor.

ozguraybas.jpeg

Vatandaşlar Tepkili!

Sigara fiyatlarına yapılacak zammın vatandaşlar tarafından da tepkiyle karşılandı. Bir vatandaş, "Markalarına göre fiyat değişiyor. 4 TL'yi bulanlar da olacak. Bu fiyatlar bizi perişan eder. En iyisi tütün alıp sarıp içmek. Biraz meşakkatli olacak ama yapacak başka şey yok" dedi.

Sigara Zammı Hakkında Bilmeniz Gerekenler:

Zammın Nisan ayının başlarında, Ramazan Bayramı sonrası gerçekleşmesi öngörülüyor.

Sigaraya 10 TL zam gelmesi bekleniyor.

Zammın ardından tek dal sigaranın fiyatı 3 TL olacak.

Bazı markalarda fiyatın 4 TL'ye kadar çıkabileceği de öngörülüyor.

Vatandaşlar sigara fiyatlarına yapılan zammı tepkiyle karşıladı.