Koç Holding'in Hisseleri Bu Yüzden Uçuşa Geçmiş!

Koç Holding'in Hisseleri Bu Yüzden Uçuşa Geçmiş!
Türkiye'nin en büyük şirketler grubu olan Koç Holding'in Borsa İstanbul'da işlem gören hisseleri, günü yüzde 6.49'luk yükselişle tamamladı. Şirket tarafından bugün yapılan açıklama, yükselişin gerekçesi olarak sunulurken, ilerleyen yıllar için de büyük umut vadetti.

Dünyanın dört bir yanında yatırımları bulunan Koç Holding, Türkiye'nin en güvenilir holdingleri arasında yer almasından ötürü uzun vadeli yatırımcının ilk tercihlerinden biri oluyor.

Buna karşın, gün içerisinde olağanüstü bir ralli çizerek kapanışa yüzde 6.49'luk artışla giden Koç Holding'de hisselerin ani yükselişi, yapılan KoçGPT açıklamasına bağlandı.

Koç Holding Bilgi Teknolojileri Koordinatörü Alphan Kimyonok, gün içerisinde yapmış olduğu açıklama ile kendilerine ait bir yapay zeka uygulaması geliştirdiklerini belirterek, " "Çalışma arkadaşlarımızın iş süreçlerini dijital teknolojilerle kolaylaştırarak daha katma değerli faaliyetlere odaklanmalarının yolunu açmayı önemsiyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

ip3.jpgBu açıklama, şirketin yapay zeka alanında yeni adımlar atıp atmayacağı konusunda meraka neden olurken, söz konusu gelişmenin en büyük etkileri ise Borsa İstanbul'da yaşandı.

YAPAY ZEKAYI DUŞAN KOÇ HİSSELERİNE KOŞTU

Dünyada yapay zeka çılgınlığı günden güne artış gösterirken, yapay zeka uygulamaları için çip üretimi sağlayan NVIDIA şirketine ait hisseler, son yıllarda rekordan rekora koşuyor. Tüm dünyadan trilyonlarca dolar yatırım alan NVIDIA sonrasında yatırımcılar, yapay zeka alanına yatırım yapacak alternatif şirketleri gözüne kestirmiş durumda.

Koç Holding'den bugün yapılan açıklama ile, ilerleyen süreçte yapay zeka alanına yönelik daha yoğun yatırımlar gelebileceğini düşünen girişimciler, Borsa İstanbul'da erkenden pozisyon alarak şirketin hisselerine hücum etti.

Günü yüzde 6.49 gibi çarpıcı bir yükselişle kapatan KCHOL hisselerine ilginin ilerleyen günlerde artarak sürmesi bekleniyor.