Koç Holding Genel Kurul Kararları Tescil Edildi! Toplantıda Önemli Kararlar Alındı

Koç Holding Genel Kurul Kararları Tescil Edildi! Toplantıda Önemli Kararlar Alındı
Koç Holding'in 18 Nisan 2024 tarihinde gerçekleşen Genel Kurul Toplantısı, İstanbul Ticaret Sicili Müdürlüğü tarafından 29 Nisan 2024 tarihinde tescil edildi. Toplantıda önemli kararlar alındı.

Koç Holding A.Ş. tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yapılan bildirimde, Şirketin 18 Nisan 2024 tarihinde gerçekleştirilen Olağan Genel Kurul Toplantısı'nın İstanbul Ticaret Sicili Müdürlüğü tarafından 29 Nisan 2024 tarihinde tescil edildiği açıklandı.

koc-holding.jpeg

AÇILIŞ VE GENEL KURUL BAŞKANI SEÇİLDİ

Genel Kurulun açılışında ve toplantının başkanının seçilmesi sürecinde alınan kararlar belirlendi.

2023 FAALİYET RAPORU ONAYLANDI

Şirket Yönetim Kurulu'nca hazırlanan 2023 Yılı Faaliyet Raporu'nun okunması, müzakeresi ve onaylanması gündem maddeleri arasındaydı.

koc1.jpeg

2023 YILI HESAPLARI MÜZAKERESİ

Bağımsız Denetim Rapor Özeti'nin okunması ve 2023 Yılı hesap dönemine ilişkin Finansal Tabloların müzakeresi ve onaylanması kararlaştırıldı.

KÂR DAĞITIM POLİTİKASI UYGULAMASI

Yönetim Kurulu üyelerinin 2023 yılı faaliyetlerinden dolayı ayrı ayrı ibra edilmesi ve Şirket’in kâr dağıtım politikası çerçevesinde 2023 yılı kârının dağıtılması konuları ele alındı.

koc2.jpeg

ÜYELERİN ÜCRETLERİ BELİRLENDİ

Yönetim Kurulu üyelerinin yıllık brüt ücretlerinin belirlenmesi ve kurumsal yönetim ilkeleri kapsamında ücret politikası onaylandı.

KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİNE UYGUNLUK

Kurumsal Yönetim İlkeleri gereğince Yönetim Kurulu Üyeleri ve Üst Düzey Yöneticiler için Ücret Politikası'nın belirlenmesi ve ödemeler hakkında pay sahiplerine bilgi verilmesi kararı alındı.

KAR PAYI DAĞITIM SÜRECİ KABUL EDİLDİ

Kar Payı Dağıtım süreci ve diğer gündem maddeleri toplantıda kabul edilen kararlar arasındaydı.

koc33.webp

KOÇ HOLDİNG’İN GELECEK HEDEFLERİ PAY SAHİPLERİNE AKTARILDI

Toplantıda Koç Holding'in düşük karbon ekonomisine geçiş hedefi ve bu hedefe yönelik ilerlemeleri hakkında pay sahiplerine bilgi verildi.

GENEL KURUL TOPLANTISI TAMAMLANDI

Toplantıda dilek ve görüşlerin de paylaşılmasıyla Genel Kurul tamamlandı.