Koç Holding 20,4 Milyar TL'nin Dağıtımına Başladı! Hesaplarınızı Kontrol Edin

Koç Holding 20,4 Milyar TL'nin Dağıtımına Başladı! Hesaplarınızı Kontrol Edin
Koç Holding, 2023 yılındaki karını hisse sahiplerine dağıtacak. Bugün hesaplara yatırılacak temettü ödemeleri, şirketin Borsa İstanbul'daki güçlü performansını ve yatırımcı güvenini yansıtıyor.

Koç Holding, geçtiğimiz günlerde 2023 yılında elde ettiği karını hisse sahiplerine dağıtacağını duyurdu. Bugün hesaplara yatırılacak olan temettü ödemeleriyle birlikte, şirket dünyanın en büyük 500 şirketi arasında yer alıyor ve Borsa İstanbul'da en çok dikkat çeken hisselerden biri olarak öne çıkıyor.

TEMETTÜ ÖDEMELERİ BUGÜN YAPILACAK

Koç Holding, 24 Nisan 2024 tarihinde hisse sahiplerine toplamda 20.411.523.035 TL değerinde kar payı dağıtacak. Her bir 1 TL nominal değerli hisse başına brüt olarak 8 TL, net olarak ise 7,2 TL temettü ödemesi yapılacak. Hak sahipleri, ödemeleri nakit olarak 26 Nisan Cuma günü hesaplarına çekebilecek.

SEKTÖRLERDEKİ FAALİYETLERİ SÜRÜYOR

Koç Holding, enerji, finans, dayanıklı tüketim ve otomotiv gibi pek çok farklı sektörde faaliyet göstermeye devam ediyor. Borsa İstanbul'da KCHOL koduyla işlem gören hisse, son dönemde birçok yatırımcının güvendiği bir yatırım aracı haline gelmiş durumda. Yabancı yatırımcıların da ilgisini çeken şirketin hisseleri, son bir ay içinde yüzde 7,98 kazanç sağladı ve yıllık bazda yatırımcısına yüzde 165,17 kazandırdı.