Kıdem Tazminatı Emeklilik Sistemine Dahil Edilecek Mi?

Kıdem Tazminatı Emeklilik Sistemine Dahil Edilecek Mi?
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, milyonlarca çalışanın merak ettiği kıdem tazminatıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Yılmaz, hükümet ve işçi kesimi temsilcileriyle istişarelerin devam ettiğini dile getirerek "Maalesef çok ciddi problemler de var. Ödenmeme meseleleri var. Başka sıkıntılar var. Oluşturduğu bir belirsizlik var” dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, katıldığı bir TV programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yılmaz, Orta Vadeli Programı'nın (OVP) toplumun hemen tüm kesimleriyle istişare edilerek hazırlandığını belirten Yılmaz, bir takvim içinde, iyi bir sıralamayla gerçekleştireceklerini, OVP’nin içeri ve dışarıda bir güven unsuru oluşturduğunu ifade etti.

mali-anestezi-toplumda-yayginlasiyor-insanlar-odedigi-vergiden-habersiz-2487-dhaphoto1.jpg

KIDEM TAZMİNATI EMEKLİLİK SİSTEMİNE DAHİL EDİLECEK Mİ?

Kıdem tazminatı konusuna da değinen Yılmaz, istişarelerin devam ettiğini dile getirdi. Yılmaz, kıdem tazminatında 'çok ciddi' problemlerin olduğunu kaydederek şöyle konuştu:

“Burada hükümetlerimizin yaklaşımı şu. İşçi kesiminin temsilcileriyle, istişare içinde bu işi sonuçlandırmak. Yani tek yanlı bir çözüm dayatmak değil. Çözülmesi gereken bir mesele mi? Evet öyle. Ama bunu istişarelerle, işçi ve işveren dengesi içinde ve özellikle işçi kesiminin temsilcileri, sendikalarla istişare içinde bu konuya yaklaşmak.

vergi-affi3.jpg

Kıdem tazminatında maalesef çok ciddi problemler de var. Ödenmeme meseleleri var. Başka sıkıntılar var. Oluşturduğu bir belirsizlik var. Özellikle iş dünyası firmaları üzerinde. Dolayısıyla bir dönem bir fon oluşturup bununla bu problemi çözme gibi bir yaklaşım vardı. Dolayısıyla bunlar önümüzdeki dönemde yine Türkiye’nin gündemde olan konuları olacak” diye konuştu.

yardim.jpg

Vergi Reformu Açıklaması

Yılmaz gündemdeki ‘vergi’ tartışmasına ilişkin de konuştu. Gelir düzeyine göre vergi ödenmesini hedeflediklerini kaydeden Yılmaz, “2024’te vergi geliri tedbirler sayesinde artıyor. Dolaylı vergilerin payı çok yüksek. Doğrudan vergiler nispeten düşük. Dolayısıyla önümüzdeki günlerde oransal olarak doğrudan vergilerin payının artmasının gerektiğine inanıyorum” dedi.

Yılmaz’ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

Etiketler :