Ford'un Son Teknolojiyle Donatılmış 130 Bin Otomobili Mahkemelik Oldu

Ford'un Son Teknolojiyle Donatılmış 130 Bin Otomobili Mahkemelik Oldu
ABD'de yaşanan iki ölümlü kazanın Ford araçta kullanılan BlueCruise teknolojisinden kaynaklandığı şüphesi üzerine soruşturmalar sürüyor. BlueCruise teknolojisi, eller serbest sürüş sistemi olarak biliniyor.

Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA), Ford Motor'un BlueCruise adlı eller serbest sürüş teknolojisiyle ilgili iki ölümlü kazanın ardından bir soruşturma başlattığını duyurdu.

NHTSA'nın yaptığı ön değerlendirme, 2021-2024 model yıllarına ait 130 bin adet Ford Mustang Mach-E aracının park halindeki araçlara çarpmasıyla ilgili bir risk olup olmadığını belirlemek için yapıldı. Ford, NHTSA ile işbirliği yaparak soruşturmaya destek veriyor.

Ayrıca, Ulusal Ulaşım Güvenliği Kurulu (NTSB), BlueCruise kullanan bir Ford Mustang Mach-E'nin karıştığı iki ayrı kazayı inceliyor. Bunlardan biri San Antonio, Teksas'ta bir Honda CR-V'ye çarpıp bir kişinin ölümüne neden olan kaza, diğeri ise Philadelphia'da gerçekleşen bir kaza. NTSB, Philadelphia kazasında BlueCruise'un çarpışmadan önce devreye girdiğini doğruladı.

Ford'un BlueCruise sistemi, ABD ve Kanada'daki otoyolların %97'sinde kullanılabilen gelişmiş bir eller serbest sürüş sistemidir. Sistem, sürücünün dikkatini belirlemek için kamera tabanlı bir sürücü izleme sistemi kullanır.

NHTSA soruşturması, BlueCruise'un performansını ve sürücü izleme yeteneklerini değerlendirecek. Bu soruşturma, Ford ve Lincoln araçlarında bulunan BlueCruise dahil olmak üzere bir dizi sürücü destek teknolojisini kapsamaktadır.

Etiketler :