Fiyatlar Başını Alıp Gidince Piyasaya Tek Kullanımlık Zeytinyağı Çıktı!

Fiyatlar Başını Alıp Gidince Piyasaya Tek Kullanımlık Zeytinyağı Çıktı!
Geçen sene ihracat rekoru kırılan zeytinyağında da enflasyon etkisi hissedildi. Bir yağ firması, katlanarak artan fiyatlara karşı “tek kullanımlık” 10 mililitre zeytinyağlarını piyasaya sürdü.

Mutfak masraflarında başı çeken zeytinyağında bu da oldu. Tek kullanımlık zeytinyağı piyasaya sürüldü. T24'ten Cengiz Anıl Bölükbaş'ın haberine göre, “Tek kullanımlık” 10 mililitre zeytinyağlarını piyasaya sürdü. Ürünün fiyatı internette 69,95 lira iken markette 89,95 liraya satılıyor.

ggec9sjweaaldrn.jpg

Artan maliyetler ve düşen alım gücünden şikayetçi olan esnaf, satışları artırmak herhangi bir malzeme bulunamayan “boş baklava” yapıp satmaya başladı.

Bunun yanı sıra, hayat pahalılığının giderek artması sonrası Gaziantepli bir tostçu, ekmeğin arasına ketçap ve biber koyarak yaptığı boş tostu sattı.

Türkiye 2023 yılında zeytinyağı ihracatında rekor kırdı. Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Kasım 2022-Temmuz 2023 arasında Türkiye’nin toplam zeytinyağı ihracatı bir önceki sezonun aynı dönemine göre miktar bazında yüzde 240 artarak 136 bin 500 ton oldu.

Yılda yaklaşık 1,5 milyon tonla dünyanın en büyük zeytinyağı üreticisi olan İspanya, kuraklık sebebiyle 2023 yılında 600-700 bin ton arası üretim yaparken, Türkiye’de 2022 ekim ayı ile 2023 eylül ayı arasında 422 bin ton zeytinyağı üretimiyle rekor seviyelere ulaşıldı.