Enerji Sektörü Devlerinden Group Şirket, 4 Firması İçin Konkordato İlan Etti

Enerji Sektörü Devlerinden Group Şirket, 4 Firması İçin Konkordato İlan Etti
Enerji sektöründe müteahhitlik hizmetleriyle bilinen Tellioğlu Group şirketlerinden Avrasya Enerji, Datel Tellioğlu Mühendislik, 3 Eksen Enerji, Mardiva İnşaat ile Behzat Tellioğlu ve Azat Tellioğlu, artan maliyetler ve ekonomik zorluklar nedeniyle konkordato müracaatında bulundu.

İçinde bulunduğumuz günlerde Anadolu Elektrik, Göktekin Enerji, trafo üreticisi Next Enerji ve Yılmaz Elektrik gibi enerji sektörünün büyük şirketleri yaşadıkları mali sorunları aşamayıp konkordato talebinde bulunmuşlardı.

Bir konkordato ilanı da Tellioğlu Group bünyesinde yer alan 4 şirket için geldi.

Konkordato Neden Gerekti?

Yüksek enflasyon, döviz kurları ve işçilik-malzeme fiyatlarındaki hızlı artışlar, Tellioğlu Group şirketlerini mali açıdan zor duruma soktu. Bu durum, borçlarını ödemelerini ve projelerini sürdürmelerini imkansız hale getirdi.

Konkordato Süreci Nasıl İşleyecek?

Devletin ihalelerinde müteahhitlere verilen fiyat farkı ve süre uzatma hakkının sorunları çözmeye yetmediğini ifade eden sektör kaynakları, sözleşmesi olan çok sayıda şirketin işlerini durdurduğunu ve iş yapamaz hale geldiklerini belirtiyorlar.

Tellioğlu Group'a ait 4 şirket için konkordato talep sahiplerine 3 aylık geçici mühlet verilmesine hükmeden mahkeme, borçluların mal varlıklarının muhafazası tedbir kararı verdi. Üç aylık süre 15 Nisan 2024 tarihi itibariyle işlemeye başladı, 15 Temmuz 2024 günü sona erecek. Ankara 3’üncü Asliye Ticaret Mahkemesi, duruşma tarihini ise ‘4 Temmuz 2024 günü saat 12.00’ olarak ilan etti.

Etiketler :