En Düşük Emekli Maaşına Yapılacak Seyyanen Zammı Duyurdu: "Kameralar Karşısına Geçip Bu Rakamı Açıklayacaklar"

En Düşük Emekli Maaşına Yapılacak Seyyanen Zammı Duyurdu: "Kameralar Karşısına Geçip Bu Rakamı Açıklayacaklar"
SSK ve Bağ-Kur emeklisine yapılan ek zamla toplam artış oranının yüzde 49.25'e çıkarılmasına rağmen, en düşük emekli maaşına yapılan zam yüzde 33.34 ile sabit bırakıldı. Milyonlarca emekliyi isyan ettiren bu kararın gerekçesi günler sonra ortaya çıkarken, SGK Uzmanı Özgür Erdursun, en düşük emekli aylığındaki esas artışın 31 Mart seçimlerinden önce açıklanacağını belirtti ve net rakam verdi.

Temmuz ayında yapılan emekli zammını yalnızca kök maaşlara yansıtarak halihazırda 7 bin 500 lira aylık alan emeklinin eline geçen parada hiçbir artış yaşanmamasına neden olan iktidar, yeni yılda açıkladığı yüzde 49.25 oranındaki SSK ve Bağ-Kur zammından da en düşük emekli maaşı alanları mahrum etti.

Geçtiğimiz yılı 7 bin 500 TL olarak kapatan taban aylık, yeni yılda yalnızca yüzde 33.34 oranında artırılarak 10 bin liraya yükseltildi. Milyonlarca emekli, alınan bu karara tepki gösterirken, hükümetin neden böyle bir adım attığı günler sonra ortaya çıktı.

SEÇİM ÖNCESİ SEYYANEN ZAM AÇIKLANACAK

Geçtiğimiz yıl 14 Mayıs'ta yapılan seçimler öncesinde sürpriz bir açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, o dönem 5 bin 500 lira olan en düşük emekli maaşının 7 bin 500 liraya yükseltildiğini duyurmuştu.

parpar3.jpgKulislerde konuşulanlara göre 31 Mart seçimlerinden önce de Erdoğan'ın benzer bir hamle yapmasına kesin gözüyle bakılırken, SGK Uzmanı Özgür Erdursun, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kameralar karşısına geçerek nasıl bir zam açıklayacağını belirtti.

KAMERALARIN KARŞISINA GEÇECEK VE BU ZAM ORANINI AÇIKLAYACAK

Memurlara yapıldığı gibi 8 bin lira falan seyyanen zam beklemiyorum. 4 bin liraya kadar bir artış olabilir. Zam yapacaklarını biliyorum. Artık bu ülkede yaşaya yaşaya neyin olup olmayacağını anlar hale geldik.

Mart ayı gelir, iyice artık seyyanen zam yapılacağı konusu tartışılır. AKP'li isimlerden "Bu konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklama yapacak" açıklamaları gelir ve biz tartışırız 2 mi 5 mi 7 mi olacak diye düşünürüz günlerce.

para8-001.webpSonrasında Erdoğan çıkar kameraların karşısında 40 dakika konuşur. 35 dakikasında muhalefeti terörist ilan eder, seçim propagandasına devam eder son 5 dakikasında da emeklileri enflasyona ezdirmedik diye konuşur ve zammı açıklar.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 14 BİN LİRAYA YÜKSELTİLEBİLİR

Benim beklediğim 2 yol var. Sadece en düşük emekli maaşına yapılacak zam ile, 12 bin ile 12 bin 500 lira arası bir rakam açıklanır ya da diğer emeklileri kızdırmamak için "İşte en düşük emekli maaşına 2 bin lira yaptık ama size de 2 bin lira zam ekliyoruz" denilir ve tüm emeklilere 2 bin lira artış yansıtılır.

Bir diğer yol ise anketlerden gelecek sonuçlara göre 4 bin liraya kadar el yükseltebilir hükümet. 4 bin lira zam yapılırsa şaşırmam. 5 bin TL ya da 7 bin TL gibi rakamlara ise oldukça şaşırırım.

İlgili Haberler
Etiketler :