En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Yandaş gazeteci Cem Küçük, 'Erdoğan devreye girecek' dedi rakam verdi

En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Yandaş gazeteci Cem Küçük, 'Erdoğan devreye girecek' dedi rakam verdi
Saray'a yakın gazeteci Cem Küçük, en düşük emekli maaşı ile ilgili canlı yayında "Erdoğan'ın devreye gireceğini düşünüyorum" diyerek rakam verdi.

Enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından emeklilere yapılacak zam da merak konusu oldu. Yandaş gazeteci Cem Küçük, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın emekliler için devreye gireceğini ve en düşük emekli maaşının 11.550 TL olacağını söyledi.

Emekli maaşlarıyla ilgili beklenen zam oranı belli oldu. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), milyonlarca emeklinin 2024 maaşlarına doğrudan etki edecek olan Aralık ayı enflasyonunu 3 Ocak'ta açıkladı. TÜİK'in açıkladığı verilere göre Aralık ayında enflasyon yüzde 2.93; 6 aylık enflasyon yüzde 37.57, 2023 yılı enflasyonu ise yüzde 64,77 oldu.

Enflasyon rakamlarının ardından emekli maaşlarına 2024 yılı için en az yüzde 37.56 oranında zam yapılacağı kesinleşmiş oldu.

1-001.webp

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Bu noktada en çok merak edilen bir diğer konu ise en düşük emekli maaşına gelecek zam oranı oldu.

Gözler AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çevrildi. Asgari ücret, memur ve memur emeklilerine yeni yılda hemen hemen yüzde 50'lik zam yapılması sonrası milyonlarca SGK ve Bağ-Kur emeklisi de beklenti içine girdi.

Çarşamba günü TGRT Haber canlı yayınında açıklama yapan iktidara yakın gazeteci Cem Küçük, "Bu arada yazın, yaz aylarında asgari ücrete bir zam olmayacak ve tek zam olacak. Memur ve emekli zammı yüzde 49.25, SGK ve Bağ-Kur emekli maaş zammı yüzde 37.57. Bu oran, kök maaşı 7 bin 500 liranın altında olan emeklilerin kök maaşına yapılacak. En düşük memur maaşı 22 bin liradan 32 bin 861 lira alacak" dedi.

6.jpeg

CEM KÜÇÜK RAKAM VERDİ

En düşük emekli maaşı için açıklamada bulunan Küçük, "Yüzde 37.57 zam gelecek. Yarın ya da Cuma günü yüzde 49'a yuvarlanacağını, en düşük maaşın 11 bin 550 liraya çıkacağını düşünüyorum. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın devreye gireceğini düşünüyorum. Diyelim ki hükümet memur ve memur emeklilere yüzde 49.25, SGK ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 37.57 zam gelecek derse burada bırakılırsa seçim olarak düşünmüyorum, isteyen istediğine oy verir. Bir fatura çıkar" ifadelerini kullandı.

Etiketler :