Emeklilere Yapılacak Seyyanen Zammın Ne Kadar Olacağı Belli Oldu: "Gelecek Hafta Bu Miktar Açıklanacak"

Emeklilere Yapılacak Seyyanen Zammın Ne Kadar Olacağı Belli Oldu: "Gelecek Hafta Bu Miktar Açıklanacak"
İkramiyelerde beklenen artışı yapmayan iktidar, seçim öncesi emekliler için seyyanen artışa hazırlanıyor. Tüm emekli maaşlarına yapılması beklenen bu zammın, alınan maaş fark etmeksizin tüm emeklilere aynı oranda verilmesi bekleniyor. SGK Uzmanı Özgür Erdursun, haber sitelerinde konuşulan rakamların gerçeği yansıtmadığını belirterek, emeklilere ne kadar artış yapılacağını ilk kez açıkladı.

Seçim öncesi en düşük memur maaşına 8 bin 77 lira seyyanen zam yapan iktidar, benzer bir artışın yaz ayında emekli aylıklarına da yansıtılacağına dair söz vermiş ancak Temmuz ayındaki yüzde 25'lik emekli zammı yalnızca kök maaşlara yansıtılmıştı.

16 milyonun üzerindeki emeklinin önemli bir kısmı, taban aylık olan 10 bin lira ve çevresinde maaş almaya mahkum bırakılırken, emeklilere bir darbe de bayram ikramiyesindeki artışın sınırlı tutulmasıyla geldi.

Ramazan ve Kurban Bayramı için 3 bin TL'lik ikramiye ödenmesini öngören düzenleme, Meclis Adalet Komisyonu'ndan geçerken, milyonlarca emekli vatandaşın son umudu seçim öncesi yapılması beklenen seyyanen artışa dönmüş durumda.

lira1.jpgEMEKLİYE SEYYANEN ZAM NE KADAR OLACAK?

Kamuoyunda emekliler için de 31 Mart seçimleri öncesinde bir seyyanen zam yapılacağına yönelik iddiaların artmasının üzerine ekonomistler rakam tartışmaya başlarken, SGK Uzmanı Özgür Erdursun, konuşulan rakamların gerçeği yansıtmadığını belirterek, zam tutarı hakkında ilk kez net konuştu.

Geçtiğimiz yılın mart ayında, 5 bin 500 lira olan en düşük emekli maaşının 7 bin 500 liraya yükseltildiğini hatırlatan Erdursun, benzer bir zammın bu mart ayında yeniden açıklanmasını beklediğini söyleyerek, maaşlara yapılacak ekleme oranı hakkında şu ifadeleri kullandı:

"Benim beklentim, mart ayının ilk günlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tüm emekliler için geçerli olacak bir seyyanen zam açıklaması yapacağı yönünde. Ancak bu artış konuşulduğu gibi 12 bin TL ya da 10 bin TL falan olmayacaktır. 4 bin TL'ye kadar bir artış düşünüyorum.

lira2.jpg"ERDOĞAN AÇIKLAYACAK, EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI BU SEVİYEYE ÇIKACAK"

Bu eklenecek miktar da emekliler arasında ayrım yapılmaksızın, SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı mensuplarında aynı şekilde yansıtılır. 10 bin lira maaş alan 14 bin olur, 15 bin alan 19'a yükselir.

En düşük emekli maaşının 10 bin liradan 14 bin liraya yükseltilmesi halinde de iktidar, bunun etkisini seçimlerde görür ve emekliden olumlu bir geri dönüş alır."

Etiketler :