Günlük Kiralık Evlerle İlgili Flaş Gelişme

AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, emekli maaşlarına yansıtılacak 5 bin TL'lik ikramiyeye dair açıklamalarda bulundu. Öte yandan Güler, günlük kiralık evlerle ilgili düzenlemeye dair bilgi verdi.

Günlük olarak kiraya verilen evlere ilişkin olarak bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına gidiliyor. AK Parti Meclis Grup Başkanı Abdullah Güler, 30 maddelik teklifi Meclis'e sunacaklarını söyledi.

Güler "Teklifle konutların turizm amaçlı kiralanmasını öngörüyor. Emekli maaşlarına yansıtılacak 5 bin TL'lik ikramiye, komisyon aşamasında bu teklife önergeyle eklenecek" dedi.

Güler'in açıklamaları şöyle:

"28.Dönem 2. Yasama yılın ilk teklifini Meclis Başkanlığına sunuyoruz Teklifimiz 30 maddeden oluşuyor. (Konutların turizm amaçlı kiralanmasına ve bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi) 28.Dönem 2. Yasama yılın ilk teklifini Meclis Başkanlığına sunuyoruz. Teklifimiz 30 maddeden oluşuyor. (Konutların turizm amaçlı kiralanmasına ve bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi) teklifle konutların turizm amaçlı kiralanmasını öngörüyor. Emekli maaşlarına yansıtılacak 5 bin TL'lik ikramiye, komisyon aşamasında bu teklife önergeyle eklenecek."

thumbs-b-c-281c41a3679ae771724ffd85f59de87d.jpg

GÜNLÜK KİRALIK EV DÜZENLEMESİNİN KAPSAMI NASIL OLACAK?

Konutların, gerçek ve tüzel kişilere turizm amaçlı kiralanmasına ilişkin esasların belirlenmesi amacıyla teklifin hazırlandığına dikkati çeken Güler, şöyle devam etti:

"Teklifimizdeki ana maddeyle, Borçlar Kanunu'nda düzenlenen kira ilişkisinin dışında yeni bir tanımlama ve düzenleme getiriyoruz. 100 günün altındaki turizm amaçlı konaklama ve kira ilişkisinde artık Kültür ve Turizm Bakanlığımızın vereceği belge ile bu faaliyet alanını düzenliyoruz. Bu kapsam dışında olanlara da Bakanlığımızın hem kendi çalışanları açısından hem de illerde valilik açısından ciddi denetleme getiriyoruz. Kültür Bakanlığımızın Döner Sermaye Kanunu'nda değişiklik yapıyoruz. Turizm bölgelerinde çevreye dair atık ve arıtma sistemleriyle beraber ciddi yatırımlara ihtiyaç duyulmaktadır. Turizm bölgelerinde hem atık sisteminin iyileştirilmesi, yeni yatırımlar yapılması hem çevreye dair arıtma sistemlerinin inşası açısından bu yatırımların desteklenmesi ve yatırımların bir an önce inşası noktasında döner sermaye bütçesinin kullanılmasını öngörüyoruz."

Abdullah Güler, bir soru üzerine, "100 günün altındaki günü birlik, haftalık, aylık kiralamalar bu kanun kapsamında olacak." dedi.

sgkya-yatirilan.jpg

"5 BİN LİRA ÖNERGESİ YARIN İÇİN HAZIRLANIR"

"Cumhurbaşkanı'nın dün açıkladığı emeklilere 5 bin lira ödenmesine ilişkin düzenlemenin bu torbaya girme ihtimali var mı?" sorusuna Güler, "Var. Çalışma Bakanlığımız bu konuda çalışmalarına devam ediyor. Tahmin ediyorum bu teklifte, emeklilerimize yönelik olarak bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin lira ödenmesine dair önergemiz de yarın için hazırlanır. Bu teklifimizin de görüşmeleri sırasında komisyonlarda madde ihdasıyla teklif içerisinde yer almasını değerlendiriyoruz." yanıtını verdi.

thumbs-b-c-e0d0af20c927a4dd0696d6d49fa2e3fb.jpg

Güler, "Muhalefet partilerinden de bu konuda bir itiraz olabilir. Anayasa Mahkemesi süreci de değerlendirilebilir ama ben çok olduğunu düşünmüyorum. Nihayetinde özlük haklarına yönelik bir destektir, düzenlemedir. Farklı maaş durumları olabilir. Her bir çalışanın özlük hakları konusunda, emeklilik konusunda farklı maaş türleri, ikramiye çeşitleri olabilir. Bu kapsamda değerlendirmekte fayda var" diye konuştu.

Çalışan emeklilere de 5 bin lira verilmesi için düzenleme yapılıp yapılmayacağı sorusuna Güler, "Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızın çalışması devam ediyor. Çalışma ortaya çıktıktan sonra, önerge kapsamında değerlendireceğiz." yanıtını verdi.

Kaynak:AA

Etiketler :