Ekonomist Özgür Demirtaş'ın Hikayesi Gündemi Sallayacak! Faiz Şoku: Vatandaş Otel Sahibi Oldu!

Ekonomist Özgür Demirtaş'ın Hikayesi Gündemi Sallayacak! Faiz Şoku: Vatandaş Otel Sahibi Oldu!
Ekonomist Özgür Demirtaş, sosyal medya hesabında Erdoğan'ın faiz politikasına ilişkin sarf ettiği "Bu konuda nas ortada. Nas ortadayken sana, bana ne oluyor" sözlerine değindi. Demirtaş, Erdoğan'ın bu sözlerinin ardından faizlerin yüzde 8.5'e kadar düştüğünü hatırlatarak, o dönemde bir vatandaşa tavsiyede bulunduğunu ve o kişinin kendisine "otel sahibi oldum" dediğini aktardı.

Ekonomist Özgür Demirtaş, sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın faiz politikasına ilişkin, "Bu konuda nas ortada. Nas ortadayken sana, bana ne oluyor" sözleri sonrası yüzde 8.5'e kadar düşen faizlerin ardından bir vatandaşa tavsiye verdiğini, vatandaşın ise kendisine, "otel sahibi oldum" dediğini söyledi.

Ekonomist Özgür Demirtaş, sosyal medya hesabından havalimanında bir vatandaşla yaşadığı diyaloğu paylaştı.

Demirtaş şunları söyledi:
"Havalimanındayım. Bir kişi yanıma geldi: Hocam siz Nas Ekonomi Politikası başladığında, Enflasyonun patlayacağını söylediniz. Biz ne yapabiliriz diye sorduğumuzda, Önünüze gelen her malı SATIN ALIN dediniz. Sizin sayenizde Otel Sahibi oldum dedi. Çok sevindim. İnsanların işine yaradıkça mutlu oluyorum."

NE OLMUŞTU?

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2021 yılında partisinin grup toplantısında faiz ve enflasyon ile ilgili mesajlar verirken "Beraber yürüdüğümüz arkadaşlarımızdan faizi savunanlar, kusura bakmasınlar. Bu yolda ben, faizi savunanla beraber olamam, olmam. Bu görevde olduğum sürece faiz ve enflasyonla mücadelemi sonuna kadar sürdüreceğim. Bu konuda nas ortada. Nas ortadayken sana, bana ne oluyor?" ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan'ın sözleri sonrası faizler yüzde 8.5'e kadar düşürülmüştü. Faiz kararının ardından ise Türkiye yüksek kur krizine girmişti.