Ekonomist Devrim Zelyut'tan Bitcoin Çıkışı: "Satmayan Zarar Eder"

Ekonomist Devrim Zelyut'tan Bitcoin Çıkışı: "Satmayan Zarar Eder"
Ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut ise dolar, gram altın, borsa ve bitcoin yatırım araçları arasında birine kritik uyarılarda bulundu.

Ünlü ekonomist Devrim Zelyut, "Satmayan büyük zarar edecek" diyerek ekonomik değerlendirmelerde bulundu.

ALTIN SON BİR AYDA KAYBETTİRDİ

Altının gramı, güne düşüşle başlamasının ardından 2 bin 390 lira seviyesinde işlem görüyor.

Dün, altının ons fiyatı ve dolar kurundaki düşüşe paralel yüzde 1 değer kaybeden altının gram fiyatı günü 2 bin 397 liradan tamamladı.

Gram altında 2 bin 400 üzeri rekor artış sonrası sert bir satış baskısı ile karşılaştı. Altın yatırımcıları da bir ay içinde kayıplar yaşadı.

altin-gumus-ibvx-cover-jpg.webp

DÖVİZ BİR AYDA KAYBETTİRDİ

Dün düşüş eğiliminde hareket eden dolar/TL, günü, önceki kapanışının yüzde 0,3 altında 32,3733'ten tamamladı.

Dolar son 1 aydır aynı seviyede durgunluğunu sürdürüyor. Dolar 32,4 seviyesinde durgunluğunu sürdürürken yatırımcısına bir aydır kazanç sağlayamadı. Euro tarafında ise 35 seviyesinden, 34,8 seviyesine kadar düşerek yatırımcısını kaybettirdi.

ABD Merkez Bankasının (Fed) çarşamba günkü kararlarının ardından varlık fiyatlarında yön arayışı devam ederken, bugün ABD'de açıklanacak istihdam raporundaki verilerin yatırımcı kararları üzerinde etkili olması bekleniyor.

dolar-son.jpeg

DEVRİM ZELYUT BİTCOİNLE İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI

Ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut ise dolar, gram altın, borsa ve bitcoin yatırım araçları arasında kritik uyarıda bulundu. Zelyut, “Bitcoin kırıldığı zaman yükselişin tersi bir düşüş gelirse de 52 bin dolara kadar gelir. Özellikle altcoinlerde uzak durunalt altcoinleri satın yoksa büyük zarar edersiniz. Burada gerçekten hiç işe yaramaz” dedi.