Dalgalanmanın ardından Dolar, Euro kaç TL?

Dalgalanmanın ardından Dolar, Euro kaç TL?
Dolar/TL dün hacimsiz saatte dalgalandıktan sonra bugün tekrar yatay bir seyirle güne başlarken piyasalarda seçim süreci ana gündem maddesi olarak izleniyor. Öte yandan Euro ise yükselişini sürdürüyor.

Dolar/TL aşağıda 18.0030 yukarıda 19.8000 seviyelerini hacimsiz piyasada gördükten sonra hafta boyunca işlem gördüğü yatay banda geri dönerek güne başladı.

TL böylece dün gece dolar karşısında her iki yönlü yüzde 5'e ulaşan değer değişimleri yaşadıktan sonra kurda son işlem 18.9575 seviyesindeydi. TL depremden bugüne son bir ayda dolar karşısında yüzde 0.7 değer kaybetti.

Serbest piyasada 20,0620 liradan alınan Euro'nun satış fiyatı ise 20,0640 lira olarak belirlendi.

Dün Euro'nun satış fiyatı ise 20,0530 lira olmuştu.

Merkez Bankası (TCMB) geçen yıl önce sözlü ardından yazılı düzenleme ile bankaların döviz işlemlerini 10.00-16.00 saatleri arasına çekmişti.

Piyasalarda bir süre sonra işlem hacimlerinin çok büyük bir bölümü ilan edilen saatlere taşındı. Bankacılar dışarıda kalan saatlerde gerçekleşen hacimsiz işlemlerde ise lokallerin neredeyse hiç yer almadığını da söylüyorlar.

İç veri gündeminde bugün TÜİK tarafından açıklanacak, ocak ayı iş gücü istatistikleri ile sanayi üretim endeksi verileri bulunuyor. Sanayi üretiminin ocakta 2 ay aradan sonra yeniden artışa geçmesi bekleniyor.

Etiketler :