Alman Devi Mercedes O Hamlesinden Vazgeçti! Kendi Sistemlerini Kullanacak

Alman Devi Mercedes O Hamlesinden Vazgeçti! Kendi Sistemlerini Kullanacak
Apple, yeni nesil CarPlay'i tanıtırken Mercedes'i de partnerler arasında göstermişti. Ancak Mercedes-Benz CEO'su Ola Källenius, yakın zamanda yaptığı bir röportajda, Apple'ın kendilerini partner olarak tanıtmasına rağmen yeni CarPlay'i kullanma planlarının olmadığını net bir şekilde ifade etti.

Mercedes-Benz CEO'su, CarPlay'e ilişkin olarak, aracın dijital penceresindeki her şeyin sadece eğlence değil, önemli işlevler taşıdığını belirtti. Kendi sistemlerine vurgu yaparak, Mercedes'in işletim sisteminin aracın merkezi sinir sistemi olduğunu ve tüm fonksiyonları kapsadığını ifade etti. Açıklamaya göre; Mercedes-Benz otomobillerinde yeni nesil CarPlay desteğini göremeyeceğiz. Şirket, bunun yerine kendi işletim sistemlerine odaklanarak gelecek yıl piyasaya sürmeyi planladıkları bir yol haritası izliyor.

MERCEDES CEOSU İLK AĞIZDAN AÇIKLAMAYI YAPTI

Mercedes-Benz patronu, Apple'ın CarPlay sistemi hakkında şu açıklamada bulundu: “Olaya daha geniş bir açıdan bakmanız gerekiyor. Arabanıza ve dünyaya açılan bu dijital pencerede olup biten her şey yalnızca bilgi-eğlence amaçlı değil. Önemli olan sadece dinlediğiniz müzik veya yaptığınız telefon görüşmesi değil."

Kendi sistemlerine ilişkin olarak ta "Başka bir devrimin yaşandığı yer de otonom sürüş. Mercedes-Benz işletim sistemimiz, arabanın beynindeki merkezi sinir sistemi. Tüm işletim sistemi, bilgi-eğlence sistemi, otonom sürüş, gövdenin her bir fonksiyonu, arabanın dışı ve içi, tüm sürüş sistemi, batarya yönetimi, bunların hepsi tek bir bütünsel yazılım mimarisi. Dolayısıyla en iyi müşteri deneyimini oluşturmak istiyorsanız, bunu bir bütün olarak düşünmeniz gerekiyor; bu bağlantılı sistemi de yalnızca üretici yapabilir.” açıklamasında bulundu.