Akaryakıt Zamları Yıldırdı ve Sonunda Bir İlke Sahne Oldu!

Akaryakıt Zamları Yıldırdı ve Sonunda Bir İlke  Sahne Oldu!
Akaryakıt zamları dur durak bilmiyor. Zamlar yağmur gibi birbirini izliyor. Sonunda bir ilk oldu ve akaryakıt satışları yüzde 9 oranında düştü. Pazartesi geceyarısı beklenen yeni zam ile bu düşüşün artması da bekleniyor

Akaryakıta gelen zamlar vatandaşı çileden çıkarmaya devam ediyor. Yağmur gibi gelen zamlar bir ilke neden oldu.

Benzin ve akaryakıt fiyatlarına gelen zamlar artık sıradanlaştı. Ardı arkası kesilmeyen zamlar nedeniyle satışlar yüzde 9 düştü ve buna ek olarak pazartesi günü benzine yeni bir zam bekleniyor.

Sabit fiyatlarla perakende satış hacmi 2023 Ağustos ayında Temmuz ayına göre yüzde 4,7 azaldı. En çok düşüş yaşayanlardan biri ise akaryakıt satışları oldu.

AKARYAKIT SATIŞLARI DÜŞÜŞE GEÇTİ

Akaryakıt satışları ağustos ayında aylık bazda yüzde 9 düştü. 2021 Mayıs ayından beri akaryakıt en sert daralmayı yaşadı. TÜİK'ten alınan verilere göre akaryakıt satışları 2023 Ağustosta 2022 Ağustos'a göre yüzde 1 geriledi.

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) Başkanı Fesih Aktaş, satışların düşmesi ile ilgili "Bir önceki dönemdeki yoğun zamlardan dolayı vatandaş toplu stoklama dönemine geçti, ağustosta onun etkilerini görüyoruz yeniden.Tüketim düşüklüğü oradan geliyor." açıklamasını yaptı.

Etiketler :