ABD Rusya'yı Yeni Satın Aldığı 81 Adet Rus Savaş Uçağı İle Vurabilir!

ABD Rusya'yı Yeni Satın Aldığı 81 Adet Rus Savaş Uçağı İle Vurabilir!
ABD, Kazakistan'dan 81 eski Sovyet savaş uçağı satın aldı. Kyiv Post'a göre, Kazakistan'ın hava filosunu yenileme çabaları sırasında yapılan satışın detayları net değil.

Kyiv Post tarafından yayınlanan rapora göre ABD, Kazakistan'dan Sovyet dönemine ait 81 eski savaş uçağı satın aldı. Kazakistan'ın yenileme çalışmaları kapsamında açık artırmayla satışa çıkarılan uçaklar arasında MiG-31 önleme uçakları, MiG-27 avcı bombardıman uçakları, MiG-29 avcı uçakları ve 1970'ler ile 1980'lerden kalma Su-24 bombardıman uçakları yer aldı.

UKRAYNA'DA KULLANILABİLİR

Kyiv Post'un aktardığına göre, ABD'nin satın alma amacı açıklanmamış olsa da bu uçakların benzerleri Ukrayna'da kullanılabilir. Satışın offshore şirketler aracılığıyla gerçekleştirildiği iddia edilse de Kazakistan'ın resmi silah ithalat ve ihracatçısı Kazspetsexport, Ukrayna'ya askeri uçak satışı haberlerini yalanladı.

STRATEJİK TUZAK YA DA YEDEK PARÇA KAYNAĞI

Ukrayna'nın Sovyet dönemi silahlarına olan bağımlılığı göz önüne alındığında, satın alınan uçaklar ya yedek parça kaynağı olarak kullanılabilir ya da stratejik tuzaklar olarak kullanılmak üzere havaalanlarına konuşlandırılabilir.