2023 YKS ertelenecek mi, sınav ne zaman? ÖSYM üniversite sınavı başvuruları başladı mı?

2023 YKS ertelenecek mi, sınav ne zaman? ÖSYM üniversite sınavı başvuruları başladı mı?
6 Şubat Pazartesi günü meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki Kahramanmaraş depremleri sonrası YKS ertelenecek mi, üniversite sınavı ne zaman yapılacak sorusu milyonlar tarafından yanıt arıyor. İşte detaylar...

Merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık olan ve en az 11 ili etkileyen depremin ardından ilkokul, ortaokul ve liselerde sömestr tatili uzatıldı. 10 il harici ülke genelinde eğitime 20 Şubat'a kadar ara verildi. Depremden etkilenen 10 ilde ise bu süre 1 Mart'a kadar uzatıldı.

Üniversitelerin uzaktan eğitime geçmesi ve üniversite sınavında ikinci dönem konularının kaldırılmasından sonra gözler YKS ertelenecek mi sorusunun cevabına çevrildi. ÖSYM'den açıklama beklenirken, YKS ne zaman yapılacak sorusu öğrenciler tarafından soruluyor.

2. Dönem konuları olmayacak

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ''Bu yıl LGS'ye girecek öğrencilerimiz 2. dönem konularından, YKS'ye girecek öğrencilerimiz ise 12. sınıfın 2. dönem konularından sorumlu tutulmayacaktır'' açıklamasında bulundu.

ÖSYM tarafından yayınlanan 2023 sınav takviminde üniversite sınavı olarak da bilinen YKS sınavının 17-18 Haziran 2023 tarihlerinde düzenleneceği belirtilmişti.

Başvuruların ise 9 Şubat - 6 Mart 2023 tarihleri arasında alınacağı bildirilmişti.

2023 YKS tarihi ne zaman?

ÖSYM henüz 2023 YKS sınav ve başvuru tarihleri bilgisini de içeren güncel sınav takvimini yayınlamadı.

Etiketler :