Dünyanın en zengini kim?

Dünyanın en zengini kim?
Amazon'ın kurucusu ve CEO'su Jeff Bezos'un net varlığının 90 milyar dolar olduğu açıklandı. Bezos böylelikle Microsoft'un kurucusu Bill Gates'i "2 milyar dolar" ile geride bıraktı.

Dünyanın en zengini kim? Belli oldu

Amazon’un 53 yaşındaki kurucusu Jeff Bezos, şirketinin hisselerinin artmasıyla birlikte önceki gün 6.5 milyar dolar daha kazandı. Bezos’un malvarlığı böylelikle 90 milyar dolara çıktı. Bloomberg Milyarder Endeksi’nde yer alan rakamlara göre kıyasıya rekabette olan Bezos ve Microsoft’un 61 yaşındaki kurucusu Bill Gates arasındaki makas da ilk defa açıldı. Bezos’un ilk defa kalıcı olarak Gates’in önüne geçtiği kaydedildi.

Gates’in son çeyrekte elde ettiği gelire dair bir açıklama yapılmazken, güncel rakamlara göre son dönemde kendini hayır işlerine veren iş adamı 88 milyar dolara sahip. Öte yandan Amazon’un kurucusu Bezos, bu yıl içerisinde Amazon’un hisselerindeki ani yükseliş dolayısıyla bir günlüğüne Gates’i geride bırakmıştı.

Bezos’un net gelirinin 2 milyar dolar artmasına sebep olan hisse artışının arkasında ise Amazon’un satın aldığı Whole Foods’un etkisi ve dijital asistan Alexa’nın başarılı olması yatıyor.

Etiketler :