Dünya Muharrem İnce’yi böyle gördü… Adını ezberliyorlar

Dünya Muharrem İnce’yi böyle gördü… Adını ezberliyorlar
24 Haziran erken seçimlerinde CHP, Cumhurbaşkanı adayı olarak resmen Muharrem İnce'yi seçti. Uluslararası basın ve ajanslar gelişmeye büyük ilgi gösterirken AP ve Reuters gibi ajanslar İnce'nin detaylarını verdi.

24 Haziran 2018’de erken seçimlerinde CHP’nin cumhurbaşkanı adayı olarak Muharrem İnce’yi göstermesi uluslararası kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Uluslararası ajanslar ve gazeteler, “Türkiye’nin ana muhalefet partisi Muharrem İnce’yi aday gösterdi” başlığıyla paylaştı.

Bazı uluslararası kuruluşlar, gelecek dönemde Türk siyasetinde adının sıklıkla duyulacağını düşünerek İnce’nin isminin telafuzunu bile okuyucularına aktardı. Associated Press’in haberinde İnce’nin telaffuzu olarak “EEN-jeh” diye okurlarını uyardığı haberde, “İnce, Erdoğan’ın karşısında cumhurbaşkanlığı için yarışacak” derken, İnce’nin sözlerine yer verildi. Uluslararası basında yer alan haberlerde İnce’nin 2002’den beri mecliste olduğuna dikkat çekildi.

Associated Press’in haberini kullanarak gelişmeyi okuyucularına duyuran medya kuruluşlarından biri de New York Times oldu.

Almanya’nın çok satan gazetelerinden Die Welt, “Muhalefet partisi CHP, Erdoğan’ın karşısına Muharrem İnce’yi çıkarıyor” başlığıyla gelişmeyi duyururken Fransa’nın çok okunan gazetelerinden Le Figaro, “Türkiye’de muhalefet Erdoğan’ın karşısına çıkacak ismi belirledi” başlığıyla haber yaptı.

REUTERS, AFP, BBC VE VESTNİK KAVKAZA DA PAYLAŞTI

Reuters haber ajansı, açıklamanın yapıldığı salonda yer alarak birçok fotoğraf geçti ve kapsamlı bir haber derledi. Reuters, “Türkiye’nin ana muhalefet partisi mücadeleci eski öğretmeni Erdoğan’la mücadele etmesi için aday gösterdi” başlığını kullandı. Haberde İnce’nin açıklamalarına yer verilirken, Kılıçdaroğlu’nun aday olmaması da gündeme getirildi. Haber ajansı, Kılıçdaroğlu’nun “Parti başkanı cumhurbaşkanı olmamalıdır” sözlerine yer verdi.

AFP haber ajansı İnce’nin Erdoğan’la mücadelede Kılıçdaroğlu’ndan daha hazır olduğunu aktardı.

İngiliz BBC, “Türkiye muhalafeti Haziran’daki seçimlerde Erdoğan’ın karşısına çıkacak ismi seçti” başlığını kullandı. BBC’de yer alan haberde, “2002’den beri milletvekili olan Muharrem İnce sağlam bir muhalif ve Erdoğan’ın sert bir muhalifi” ifadesiyle İnce’nin adaylığını açıkladı.

Rusça ve İngilizce yayın yapan Vestnik Kavkaza ise, “Muhalefet sonunda cumhurbaşkanlığı adayını seçti” başlığıyla gelişmeyi okurlarına aktardı.

Etiketler :