Dükkanına ırkçı afiş asan esnaf serbest

Dükkanına ırkçı afiş asan esnaf serbest
Denizli Merkezefendi ilçesi Çınar mevkiine yakın bir tostçu dükkânının camına astığı ırkçı içerikli afişler tepki çekti.

Tostçu dükkânı sahibi dükkân camına astığı afişlerde mültecileri işaret ederek “Müşteri olarak bu işyerine giremez, girerse dayak yer” tehdidinde bulundu.

Evrensel'in haberine göre, Denizli’den bir mültecinin fotoğrafını çekip gazeteye gönderdiği afişlerde “İran, Suriye, Afgan müşteri bu dükkâna giremez, alışveriş yapamaz, girerse dayak yer” yazıları bulunuyor.

Fotoğrafları çeken mülteci ise fotoğraflara ilişkin “Irkçılık Denizli’de yaygınlaşıyor, bu tür ırkçı eylemlilikler artış gösteriyor. Sarayköy, Karşıyaka, Kale ardından şehrin merkezinde bu. Başka yerde de denk geldim. Bu insanlık değil!” yorumunda bulundu.

ESNAF GÖZALTINA ALINIP SERBEST BIRAKILDI

Haberimiz üzerine dükkanına ırkçı afişi asan esnafa tepki yağdı. Tepkiler sonrası dövizi asan İ.O. (23), gözaltına alındı. Dükkanın camındaki dövizler de kaldırıldı. Şüpheli ifadesinin ardından serbest bırakıldı. İş yeri sahibi İ.O. hakkında 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik'ten işlem yapılacağı öğrenildi.