Dubai'den elektrikli araç kullanan kişilere ücretsiz otoyol ve park hizmeti!

Dubai'den elektrikli araç kullanan kişilere ücretsiz otoyol ve park hizmeti!
Global çapta karbon salımını azaltmak amacıyla birçok adım atıyor. Bu adımları atan yönetimlerden birisi olan Dubai yönetimi, teşvik amacıyla elektrikli araç kullanan sürücülere otoyolları ve park alanlarını ücretsiz kullanma imkanı sağlayacak.

Küresel çapta karbon salımını azaltmak amacıyla birçok adım atılıyor. Bu adımları atan yönetimlerden birisi olan Dubai, teşvik amacıyla elektrikli araç kullanan sürücülere otoyolları ve park alanlarını ücretsiz kullanma imkanı sağlayacak.

Birleşik Arap Emirlikleri’nin en büyük ikinci şeyhliği olan Dubai, dünyanın ham petrol rezervinin yüzde 6’sını elinde bulunduruyor. Ancak attığı bu adım ile elektrikli araç kullanımını arttırmayı hedefleyen Emirlik, Dubai Elektrik ve Su İdaresi (DEWA) ve Karayolu ve Ulaşım İdaresi işbirliğiyle, elektrikli araç sahiplerine otoparkları ve otoyolları ücretsiz kullanıma sunacak.

Dubai şehrinde 2015 yılında 150 noktaya elektrikli araç şarj istasyonu yerleştirdiklerini, gelen yılın sonuna kadar da 100 tane daha istasyon kurmayı amaçladıklarını aktaran DEWA Yönetim Kurulu Başkanı Said Al Tayer, “Elektrikli araç sürücülerine teşvik olarak, DEWA’nın Yeşil Şarj istasyonlarını 2019’un sonuna kadar ücretsiz kullanma imkanı sunuyoruz” ifadelerini kullandı

Yetkililer, 2020 yılına kadar şehirde 32 bin adet, 2030’a kadar ise 42 bin adet elektrikli araç bulunmasını  hedefliyor.

Etiketler :