Drone ile mangal yaktılar; bakın mangal kısa sürede nasıl alevlendi!

Drone ile mangal yaktılar; bakın mangal kısa sürede nasıl alevlendi!
Türkiye'de pikniğe giden vatandaşlar drone ile mangal yaktı. Kısa sürede ateşin alevlendiği görüntüler, sosyal medyada en çok izlenenler arasına girdi.DRONE BİRÇO ALANDA KULLANILIYORDU AMA...İnsansız hava araçları gün geçtikçe...

Türkiye'de pikniğe giden vatandaşlar drone ile mangal yaktı. Kısa sürede ateşin alevlendiği görüntüler, sosyal medyada en çok izlenenler arasına girdi.

DRONE BİRÇO ALANDA KULLANILIYORDU AMA...

İnsansız hava araçları gün geçtikçe yaygınlaşıyor. Genel olarak "drone" adıyla bilinen uzaktan kumanda edilen bu uçaklar, bir çok farklı iş kolu için kullanılıyor ve yeni projelerle farklı alanlarda kullanılmaya çalışılıyor. Söz konusu Türkiye olunca, ilginç kullanım alanları da ortaya çıkıyor. Tıpkı haberimize konu olan "drone ile mangal yakmak" gibi...

Pikniğe giden vatandaşların drone ile mangal yaktığı video kısa sürede sosyal medyada yayıldı. Mangalı yellemek yerine drone'nin pervanesinin oluşturduğu hava akımından faydalanan vatandaşlar, kısa sürede mangalın ateşini yaktı.

İŞTE DRONE İLE MANGAL YAKMA VİDEOSU

TDK "UÇANGÖZ" KELİMEİSİNİ SEÇMİŞTİ

"Drone" kelimesinin yabancı bir kelime olmasından dolayı Türk Dil Kurumu (TDK) Türkçe karşılığı için bir çalışma başlatmıştı. Teklifler arasında yapılan oylamada "Uçangöz" kelimesi seçilmişti.

Etiketler :