Dr. Mehmet Öz'den uzun süre tok tutan Türk kahvesi tarifi

Dr. Mehmet Öz'den uzun süre tok tutan Türk kahvesi tarifi
ABD'de milyonlarca izleyici kitlesi olan "The Dr. OZ Show" programının sunucusu Dr. Mehmet Öz, sağlıklı yaşamla ilgili ilginç tavsiyelerde bulundu.

Beslenme ve yaşam alışkanlıklarını anlatan Dr. Mehmet Öz, tok tutan Türk kahvesi formulünden, ideal tatil süresine kadar ilgi çekici önerilerini sıraladı. İşte bunlardan bazıları…

TOK TUTAN TÜRK KAHVESİ FORMÜLÜ

*Türk kahvesini çok seviyorum. Az şekerli içerim. Hatta size bir tavsiye vereyim: Kahveyi az hindistancevizi yağı ile karıştırıp için. İçindeki kafein miktarını dürürür ve iştahınızı kapar. Haftasonları içiyorum, beş altı saat acıkmıyorum.

*Sabah 6’da kalkıyorum. 15 dakika yoga ya da meditasyon yapıyorum. Öğle yemeğimi sağlam yaparım. Akşam yemeğim hafiftir. Akşam yediden sonra yemek yemem. 10 buçukta yatarım. 12 saat midemi boş bırakmaya çalışırım. Bunu herkese tavsiye ederim; metabolizmayı hızlandırır daha iyi uyursunuz.

MUTLAKA EVLENİN

*Evlilik ömrü uzatıyor, bu bilimsel olarak kanıtlanmış bir şey. Birlikte yaşayan karı-kocalar daha uzun yaşıyor. O bağlılık hissi, o dayanışma ömrü uzatıyor. İlla imza atmak şart değil, o bağlılığı kurmak şart.

AYRILMAMAK İÇİN 7 SENEDE BİR DEĞİŞİN

*Evlendiğin gün erkek hayatının kadınını bulduğunu zannediyor. Ama kadın evlendikten sonra değişmek istiyor. Erkek de onun ritmine ayak uy durmak için takip ediyor. Kadın da evlenirken, “Hayatımın erkeğini buldum” demiyor. Onun neye dönüşebileceğini, potansiyelini gördüğü için evleniyor. Onu kendi yaratıyor bazı yönlerden. Sonuçta erkek, kadının değişmesini istemiyor ama kadın değişiyor. Kadın erkeğin değişmesini istiyor, erkek değişmek istemiyor. Buna rağmen ya beraber yaşlanacaksın ya da ayrılacaksın.

Ayrılmamak için yedi senede bir değişerek, evliliğe hayat vermen, yenilemen gereki yor. Bu iş için de geçerli. İçinde bulunduğunuz işyerinden mem nun değilseniz değiştirin. Mesleği nizden de memnun değilseniz, kariyer de ğişikliği yapmaktan çekinmeyin. İnsanlar köpekbalığı gibidir, hareket etmezse ölür.

İDEAL TATİL SÜRESİ NE KADAR OLMALI?

*İdeal tatil süresi bir aydır. İmkanı olan bir ay kesintisiz tatil yapmalı. Ancakk öyle deşarj olabilir insan, tamamen koparak. İddialı bir süre olduğunun farkındayım ama mümkün mertebe savaşın bu hakkınız için. Ben öyle yapı yorum. Ama mümkün değilse, tatilinizi daha kaliteli hale getirin. Eğer çalıştığın işte bedeninizi kullanıyorsanız, izin gü nünde beyninizi kullanacağınız aktiviteler yapın. Eğer beyniniz ön plandaysa, bedenini kullanacağınız aktiviteler yapın.

*Meditasyon yapın mutlaka. Sadece tatilde değil, her gün. Beş dakika bile olsa yapın. Gerekirse işte tuvalete gidin orada yapın. O kadar faydasını görecek siniz ki…

OTUZLU, KIRKLI VE ELLİLİ YAŞLAR İÇİN ALTIN TAVSİYELER

50 yaş için tavsiyeler: Menopoz sonrası hormon kullanmaktan çekinmeyin. Cinsel hayatınızı, uykunuzu koruyabilirsiniz. O yaş grubunda kas miktarı düştüğü için eskisi kadar yemek yemeyin. Kalan kas miktarını da koruyun. Spor yapın; yoga, pilates yapın ya da halter kaldırın.

annebaba

30 yaş kadınlar için verebileceğim en iyi tavsiye anne olmak için 35'i beklememeleri. Eğer hazır hissetmiyorsanız ya da iş hayatınıza yoğunlaşmak istiyorsanız da yumurtalarınızı dondurun. Son derece basit bir işlem, sonra 55 yaşında bile anne olabilirsiniz. Bir de kadınlarda bu yaşlarda ortaya çıkan panik atak ve anksiyete artmaya başlar zaman içinde. Anti-depresana abanmayın. O birkaç aylık bir çözümdür. Hayat içinde canınızı sıkan şeylerle yüzleşin ve onları değiştirin. Kolay olmadığını biliyorum ama imkânsız da değil.

Peki erkekler? Genç erkekler kendilerini heykel gibi görüyorlar. Ama o heykel bir gün düşecek: Ya eşiniz sizi terk edecek, ya bedeniniz eskiyecek ya işiniz istediğiniz gibi gitmeyecek. Panik yapmayın, halledersiniz. 30'lar erkek için çok önemli değil, zaten 40'a kadar testesteron zehirlenmesinden mantıklı düşünemiyorlar. 40'tan sonra hayatı anlıyorlar durum böyleyken. Fiziksel anlamda verebileceğim tavsiye kilo konusu… Erkeklerin kilo vermesi, kadınlara göre daha kolaydır: 40'tan sonra kilonuzu korumak için daha fazla spor yapmayın, sadece daha kaliteli beslenin. İncecik olmak şart değil, amaç şişman olmamak.

Etiketler :