Down sendromlu bir çocuk ve köpek: Bakın nasıl iletişim kurmaya çalışıyorlar?

Down sendromlu bir çocuk ve köpek: Bakın nasıl iletişim kurmaya çalışıyorlar?
Köpeğin Down Sendromlu çocukla kurmaya çalıştığı iletişim izleyenleri duygulandırdı...Down Sendromu, "Trizomi 21"; genetik düzensizlik sonucu insanın 21. kromozom çiftinde fazladan bir kromozom bulunması durumu ve bunun sonucu...

Köpeğin Down Sendromlu çocukla kurmaya çalıştığı iletişim izleyenleri duygulandırdı...

Down Sendromu, "Trizomi 21"; genetik düzensizlik sonucu insanın 21. kromozom çiftinde fazladan bir kromozom bulunması durumu ve bunun sonucu olarak ortaya çıkan genetik bir farklılıktır.

Her 800 doğumda bir görülen bir farklılıktır ancak hastalık değildir. Ülke, milliyet, Sosyo-ekonomik statü farkı yoktur. Çocukluğun erken dönemlerinde sağlanacak olan aile ve tıp desteği ile erken müdahale sayesinde Down Sendromlu insanlar destekle toplumla bütünleşik bir hayat kurabilirler.

Bu sıra dışı insanlar için önlerindeki en büyük engel, zihinsel olarak akranlarından daha yavaş gelişmeleri değil, onların sadece neleri yapamayacağına odaklanmış yanlış bakış açısıdır.

Down Sendromlu çocukların karakterleri, yapıları birbirinden farklı olmasına rağmen dış görünüşleri benzerdir. Down Sendromunda; el ayasında çift yerine tek derin olarak bulunan avuç içi çizgisi, Epikantik katlanmanın neden olduğu badem biçimli göz, palebral yarık, düşük kas tonusu, ayak baş parmağıyla ikinci parmak arası daha büyük bir boşluk ve sarkık dil morfolojisi görülebilir.

Bu semptomların hepsi görülecek diye bir kural yoktur, bazıları olup bazıları olmayabilir.

İşte down sendromlu bir çocuk ve bir köpeğin iletişimi;

Down sendromlu bir çocuk ve köpek: Bakın nasıl iletişim kurmaya çalışıyorlar?

Publié par HALK TV sur samedi 19 août 2017

Etiketler :