Dolar ve euro tırmanışına devam ediyor

Dolar ve euro tırmanışına devam ediyor
Türk heyetinin ABD'li yetkililerle yaptığı görüşmelerden bir haber akışı olmaması nedeniyle dolar/TL güne 5.30'un üzerinde başladı. Dolar/TL daha sonra 5.40'ı geçti.

Türkiye'den dokuz kişilik bir diplomatik heyet, Amerika ve Türkiye arasındaki gerginlikleri gidermek amacıyla Washington’da temaslarda bulundu. ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Heather Ann Nauert, “Türk heyetiyle ilave görüşmeler yaptık. Müzakereler devam ediyor.” dedi.

Türkiye ve ABD arasında Rahip Andrew Brunson’ın tutukluluğu ve Washington yönetiminin aldığı yaptırım kararları nedeniyle başlayan krizi çözmek üzere ABD’ye giden Türk heyeti dün ABD Dışişleri Bakanı Yardımcısı John Sullivan ile bir araya geldi. Ancak, saatler süren görüşmelerden sonra, herhangi bir ilerleme işareti bulunmuyor.

İntegral Yatırım Araştırma Uzmanı Seda Yalçınkaya Özer, “ABD ile görüşmeler konusunda net bir açıklama olmamasından kaynaklı kurda yukarı hareket devam ediyor. Piyasa net bir şey duymak istiyor, bir çözüm olmasa bile çözüm sürecine yönelik nasıl bir aksiyon alınacağını duymak ister o yüzden de kurda dalga boyu yüksek hareketler izliyoruz” dedi.

Özer borsanın da 50 günlük hareketli ortalama denk gelen 95,600 seviyesinin üzerinde kalmaya devam ettiğini, bunda güçlü bilanço etkilerinin görüldüğünü söyleyerek, “BIST 100 95,600 seviyesinin üzerinde kalmayı sürdürdükçe 97,500 ilk test edebileceğimiz nokta olur. Bu sabah ise negatif eğilimli yatay açılış bekliyoruz” dedi.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal başkanlığındaki Türk heyette Adalet, Hazine ve Maliye ile Dışişleri Bakanlığı’ndan üçer yetkili yer alıyor.

Türk heyet Sullivan ile yaptıkları görüşmeden ayrılırken gazetecilerin sorularını cevaplamadılar.

FOREKS-REUTERS

Etiketler :