Dolar / TL paritesi güne sert düşüşle başladı ama tekrar yükseldi!

Dolar / TL paritesi güne sert düşüşle başladı ama tekrar yükseldi!
Türkiye-ABD arasında yaşanan vize kriziyle iyice yükselmeye başlayan dolar/TL paritesinde bugün sert düşüş yaşandı. Türkiye-ABD ilişkilerini takip eden piyasalar Başbakan Binali Yıldırım'ın ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence...

Türkiye-ABD arasında yaşanan vize kriziyle iyice yükselmeye başlayan dolar/TL paritesinde bugün sert düşüş yaşandı. Türkiye-ABD ilişkilerini takip eden piyasalar Başbakan Binali Yıldırım'ın ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ile bugün yapacağı görüşmeyi yakından izliyor izliyor.

YILDIRIM'IN VİZE AÇIKLAMASI

Yıldırım, dün yaptığı açıklamada ABD ile Türkiye arasında ciddi sorunlar bulunduğunu ve bunları geride bırakmayı amaçladıklarını söyleyerek, iki ülke arasındaki vize rejiminin de zaman içerisinde tamamen normale döneceğini belirtti. Bu açıklamalar piyasalara olumlu yansıdı.

SERT DÜŞÜŞLE BAŞLADI TEKRAR YÜKSELDİ

Dün gün içerisinde oldukça hareketli bir seyir izleyen dolar/TL, yeni güne 3.8690/3.8710 seviyesinden başladı. Dolar kuru gün içerisinde en düşük 3.8395 seviyesini görürken, saat 14.39 itibarıyla 3.8424 seviyesinde, avro/TL ise 4.4765 seviyesinde hareket ederken saat 16:30'da dolar TL paritesi 3.8654 seviyesine, avro/TL paritesi ise 4.4987 seviyesine yükseldi.

Etiketler :