Dolar 3,80 TL'ye dayandı, Sterlin 5 TL'yi geçti!

Dolar 3,80 TL'ye dayandı, Sterlin 5 TL'yi geçti!
Önce ABD ile vize krizi, sonra Zarrab davası dolayısıyla bazı Türk bankalarıyla ilgili çıkan haberler önemli döviz kurlarının TL'ye karşı hızlı bir yülselişine neden oldu. Çarşamba akşamı Dolar/TL 3,80'i geçti.

Çarşamba akşamı  Dolar başta olmak üzere önemli döviz kurlarında TL'ye karşı artış yaşandı. Gün içinde 3,76 seviyesine dayanan Dolar, akşam saatlerinde dış piyasalarda 3,80 seviyesinde işlem görüyor. Avro/TL ise 4,50 seviyesinde işlem görüyor. Sterlin ise 5 TL'yi geçti!

ABD ile vize sorunundaki yeni gelişmeler ile Irak ve Suriye'deki çatışmalara odaklanan bölgedeki jeopolitik risklerin sürmesiyle Dolar, Türk lirası karşısında 3,80 liranın üzerine çıktı. Avro/TL ise 4,45 - 4,50 lira aralığında işlem görüyor.

Bu akşam saatlerinde piyasalar kapandıktan sonra Dolar/TL kuru saat 20.45’de 3,80'e çıktı. İngiliz Sterlini de uluslararası piyasalarda 5 TL’yi aşarak 5,03 TL’ye yükseldi. Dolar'daki son günlerde görülen ani yükseliş Reza Zarrab'ın ABD'de süren davası kapsamında bazı Türk bankalarına ABD makamları tarafından yüksek meblağlarda para cezası getirilmek isteneceğine dair çıkan haberlerden hemen sonra yaşanmıştı. Piyasada şimdi de Alman devlet banka ve finans kurumlarının Türk şirketlere artan siyasi tansiyon nedeniyle kredi vermeyi askıya alacağı iddiaları  konuşuluyor.

Etiketler :