Doğu Guta'da kimyasal saldırı: 75 ölü

Doğu Guta'da kimyasal saldırı: 75 ölü
Doğu Guta'daki Sivil Savunma ekipleri, Esed rejiminin düzenlediği kimyasal silah saldırısında 75 sivil hayatını kaybetti, 1000’den fazla sivil gazdan etkilendi.

Suriye’de Esad rejimi kontrolündeki Doğu Guta’ya kimyasal saldırı düzenlediği iddia edildi. Saldırıda 75 sivilin öldüğü, 1000’den fazla kişinin yaralandığı

Esad rejiminin, Doğu Guta’da muhaliflerin kontrolündeki son nokta olan Duma ilçesinde sivillere zehirli gaz içerikli kimyasal silah saldırısı düzenlendiği öne sürüldü.

Muhalif grup Ceyş El İslam, Duma kentine zehirli kimyasallar taşıyan bir varil bombasının atıldığını ve 1000’den fazla yaralı olduğunu iddia etti.

İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Suriye savaş uçaklarının saldırısı sonrası 5’i çocuk 11 kişide boğulma benzeri semptomlar görüldüğünü bildirdi ancak ne tür bir gaz kullanıldığı konusunda bilgi vermedi.

Saldırıda çoğu çocuk ve kadınlar olmak üzere 75 sivilin hayatını kaybettiği aktarıldı.

Rusya Dışişleri yetkilileri ise, Suriye’nin Doğu Guta bölgesinde silahlı grupların elinde tuttuğu son yer olan Duma’da, ordunun kimyasal silaha başvurduğu yönündeki iddiaların, bu ülkeye dışarıdan askeri müdahalenin meşrulaştırılması amacıyla ortaya atıldığını söyledi.

Öte yandan Doğu Guta’dan Şam merkezine atılan havan topu ile 4'ü çocuk 7 kişinin öldüğü ve yaralanan onlarca sivilin olduğu belirtildi.

Etiketler :