Diyarbakır Valiliği yakınında patlama!

Diyarbakır Valiliği yakınında patlama!
Diyarbakır merkez Yenişehir ilçesinde bulunan valilik binasının arkasındaki sokakta, çöp konteynerinde patlama meydana geldi. Patlamada ölen ya da yaralanan olmadı.

Diyarbakır merkez Yenişehir ilçesinde bulunan valilik binasının arkasındaki sokakta, çöp konteynerinde patlama meydana geldi. Patlamada ölen ya da yaralanan olmadı.

Merkez Yenişehir ilçesindeki valilik binasının arkasından geçen Hintli Baba Sokak'ta bugün saat 18.00 sıralarında çöp konteynerinde patlama meydana geldi. Patlamada, ölen ya da yaralanan olmazken, bölgedeki bazı evlerin camları kırıldı. Patlamanın ardından olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Olay yeri inceleme ekibi, patlamanın meydana geldiği bölgede inceleme yaparken, sokak, vatandaş ve araçların giriş-çıkışına kapatılarak önlem alındı. İkinci bir patlama ihtimaline karşı polis, bölgedeki diğer çöp konteynerinde araştırma yaptı.

Bu arada patlama anı, bölgedeki bir işyerinin güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde, patlamayla birlikte sokaktaki vatandaşların kaçıştıkları görüldü.

PATLAMANIN NEDENİ EL YAPIMI PATLAYICI

Diyarbakır'da valilik binasının arkasındaki sokakta meydana gelen patlamanın ardından olay yerinde yapılan incelemede parçalanmış piknik tüpü bulundu. Polis, patlamaya piknik tüpüyle güçlendirilmiş el yapımı patlayıcının neden olduğunu belirledi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Diyarbakır Valiliği, patlamanın piknik tüpüyle güçlendirilmiş El Yapımı Patlayıcı (EYP) düzeneği olduğunun tespit edildiğini duyurdu.

Diyarbakır Valiliği akşam saatlerinde meydana gelen patlama ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, "27 Ocak 2018 Cumartesi günü saat 18.10 sıralarında ilimiz Yenişehir ilçesi Ekinciler Caddesi ile Lise Caddesi kesişiminde valilik binası civarında bulunan çöp konteynırı içerisinde patlama meydana gelmiştir. Konu ile ilgili olarak olay yerinde güvenlik görevlilerimizce yapılan ilk incelemede patlamanın piknik tüpüyle güçlendirilmiş EYP düzeneği nedeniyle meydana geldiği anlaşılmıştı. Olay nedeniyle her hangi bir can ve mal kaybı yaşanmamış olup vatandaşlarımızın can ve mal emniyeti ile şehrimizin huzurunu bozmaya dönük bu patlamayı gerçekleştirenlerin yakalanması için güvenlik kuvvetlerimiz tarafından gerekli çalışmalara ivedilikle başlanmıştır" denildi.

Etiketler :