Diyanet'e tepki büyüyor: #DiyanetKapatılsın Twitter gündeminde!

Diyanet'e tepki büyüyor: #DiyanetKapatılsın Twitter gündeminde!
Diyanet İşleri Başkanlığının internet sitesinde yapılan nikah tanımında 9 yaşındaki kız çocuklarının evlenebilmelerine onay verilmesi sonrası tepkiler çığ gibi büyüyor. Twitter'da #DiyanetKapatılsın hashtagi TT listesinde...

Diyanet İşleri Başkanlığının internet sitesinde yapılan nikah tanımında 9 yaşındaki kız çocuklarının evlenebilmelerine onay verilmesi sonrası tepkiler çığ gibi büyüyor. Twitter'da #DiyanetKapatılsın hashtagi TT listesinde uzun süredir birinci sırada yer alıyor.

DİYANET AÇIKLAMASI DA TATMİN ETMEDİ

Tepkilerin büyümesi üzerine Diyanet'in resmi Twitter hesabından bir açıklama yayımlandı. Ancak Diyanet'in açıklamasında hukuktan bahsedilmeden "erken yaş", "psikolojik ve biyolojik olgunluk" gibi ifadeler kullanılması konunun üstünün kapatılması çabası olarak görüldü. Diyanet'in erken yaş, psikolojik ve biyolojik olgunluk ifadelerini kullanılırken neyi kastettiği anlaşılamadı.

Türkiye Cumhuriyeti'nde yasalarla belirlenmiş evlilik işlemleri için Diyanet'in hukuktan hiç bahsetmemesi ve konunun üstünü kapatmaya çalışması sosyal medyada tepki çekti.

Etiketler :