DİSK, Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın yarın görülecek ilk duruşmasına çağrı yaptı.

DİSK, Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın yarın görülecek ilk duruşmasına çağrı yaptı.
"Kendine 'insanım' diyen hiç kimsenin kabul edemeyeceği..."

DİSK, KHK ile kamudaki görevlerinden ihraç edilen ve işlerine geri dönebilmek için açlık grevi yapan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın 14 Eylül’de görülecek olan ilk duruşmasına çağrı yaptı.

DİSK’in yaptığı çağrı şöyle:

"Hukuksuz biçimde ihraç edilip mahkemede hak aramalarına dahi izin verilmeyen yüz binin üzerinde kamu emekçisine ve işçiye reva görülen açlık, kendine 'insanım' diyen hiç kimsenin kabul edemeyeceği bir vicdansızlığa dönüşürken, işini isteyen iki eğitimci Nuriye Gülmen ve Semih Özakça açlık grevlerinin 75’inci günü tutuklanmıştı.

İşlerini istedikleri için Mayıs ayından beri tutuklu bulunan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın 14 Eylül’de Ankara’da gerçekleşecek duruşmasının hemen öncesinde, avukatları gözaltına alınarak savunma hakları dahi ortadan kaldırılmak istenmiştir.

Giderek büyüyen ve çıplaklaşan bu büyük adaletsizliğe karşı, DİSK Yönetim Kurulu üyesi Kanber Saygılı’nın da aralarında olduğu DİSK’liler 14 Eylül Perşembe günü saat 13:30’da Ankara 19’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlayacak duruşmada olacaktır."