Dışişleri Bakanlığı'ndan ABD'ye Rıza Zarrab notası!

Dışişleri Bakanlığı'ndan ABD'ye Rıza Zarrab notası!
ABD'de tutuklu bulunan ve 27 Kasım'da hakim karşısına çıkması beklenen Rıza Zarrab (Sarraf) için Türk Dışişleri, ABD'ye nota verdi.17-25 Aralık yolsuzluk soruşturmasının öne çıkan isimlerinden Rıza Zarrab ile ilgili Dışişleri...

ABD'de tutuklu bulunan ve 27 Kasım'da hakim karşısına çıkması beklenen Rıza Zarrab (Sarraf) için Türk Dışişleri, ABD'ye nota verdi.

17-25 Aralık yolsuzluk soruşturmasının öne çıkan isimlerinden Rıza Zarrab ile ilgili Dışişleri Bakanlığı, Zerrab'ın durumuyla bilgi isteğini, nota vererek ilettiği bildiriliyor.

Zerrab'ın durumuyla ilgili bilgi isteyen Dışişleri Bakanlığı, ABD'ye nota verdi.

DIŞİŞLERİ'NDEN AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre Rıza Zarraf hakkında basına yansıyan haberler üzerine Washington Büyükelçiliğince, ABD makamlarından bilgi talep edildi.

Yapılan açıklamada ”Rıza Zarraf hakkında basına yansıyan haberler üzerine Washington Büyükelçiliğimizce, ABD makamlarından resmen bilgi talep edilmiş olup; henüz bir yanıt alınamamıştır. Konu takip edilmektedir” ifadeleri yer aldı.

ZERRAB'TAN 5 GÜNDÜR HABER ALINAMIYOR

ABD Adalet Bakanlığı Federal Cezaevleri Bürosunun resmi kayıtlarında, "09135-104" kayıt numaralı Rıza Zarrab’ın 8 Kasım 2017 tarihinde cezaevinden tahliye edildiği bilgisi yalanlanmıştı. Ancak bu iddia yalanlansa da geçerliliğini koruyor. Zarrab ile ilgili 5 gündür haber alınamadığı bugün haberlere de yansımıştı.

Etiketler :