DHL Express'te işçilerin zaferi: Sınıf kazandı!

DHL Express'te işçilerin zaferi: Sınıf kazandı!
DHL Express’te, Tüm Taşıma İşçileri Sendikası (TÜMTİS) üyesi olduktan sonra işten çıkarılan 7 ‘beyaz yakalı’nın, 556 günlük direnişi zaferle sonuçlandı.

Sendika ile işveren temsilcileri, önceki gece, saatler süren görüşmelerin ardından toplu iş sözleşmesini imzaladı. TÜMTİS örgütlenme uzmanı Murat Küçükşahin, sosyal medya hesabından, “556 gün önce kazanacağız demiştik. Toplu iş sözleşmesini imzaladık. İnandık, direndik ve kazandık. Direnen 7 güzel insana ve sendikamız TÜMTİS’e sonsuz teşekkürler... Darısı diğer kargolara” mesajını paylaştı.

Sınıf kazandı

Direnişçilerden Ferhat Sönmez (36) de şunları söyledi: “Sendikamıza çok güveniyorduk. Sağ olsunlar güvenlerimizi boşa çıkarmadılar. Biz direniş çadırında sürece ‘sınıfsal açıdan’ bakmayı öğrendik. İşimize geri dönemedik ama sınıf kazandı. Diğer işyerlerindeki direnişçi arkadaşlarımıza da bu galibiyet moral verir umarım. Direniş sürecinde çok dost kazanmışız. İşle ilgili arayanlar, tebrik edenler çok. Hayat devam ediyor. Yeni bir işle, yeni bir yolculuğa çıkacağımızı biliyoruz. Sendikamız iş bulma konusunda da bize destek oluyor... Bu bir zafer. Direniş çadırımızı şirket içerisinde sendika odasına çevirmeyi başardık.”