Devlet Bahçeli: Kör Niko Türkiye gündeminin önüne geçti, ona yanıyorum

Devlet Bahçeli: Kör Niko Türkiye gündeminin önüne geçti, ona yanıyorum
MHP Genel Başkanı Bahçeli, MHP Genel Merkezi'nde partililerle yaptığı bayramlaşmada gazetecilerin gündeme yönelik sorularını cevapladı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP'nin Çanakkale'deki Adalet Kurultayında alkol alanlar için kullandığı 'Kör Niko'nun meyhanesine gitsinler' sözlü ile ilgili, "İstanbul'da çok sayıda tarihi meyhane bulunmaktadır. Bunlarda biri de Kör Niko'dur. Kör Niko, Türkiye'nin gündeminin önüne geçti, ben de ona yanıyorum" dedi.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, MHP Genel Merkezi'nde partililerle yaptığı bayramlaşmada gazetecilerin gündeme yönelik sorularını cevapladı. Bahçeli, Akşener'in kuracağı partide Bozkurt gibi ülkücü kavramlara yer olmayacağı yönündeki basında çıkan haberlerin hatırlatılması üzerine, "Bizlerden ayrılmış olanlar veya ayıklanmış olanların nasıl bir yol izleyecekleri onların bileceği iştir. Önümüzdeki günlerde millet olarak göreceğiz" karşılığını verdi.

CHP'nin Çanakkele Şehitliğinde düzenlediği Adalet Kurultayında alkol alanlara yönelik söylediği 'Kör Niko'nun meyhanesinde içsinler' sözünün hatırlatılması üzerine, Çanakkale Şehitliği'nde adaletle alakalı bir toplantının yapıldığı dönemde CHP'li bazı partililerin çilingir sofrası kurduğuna dair basında bazı iddialar olduğunu belirten Bahçeli, "Türkiye'de şehitlerimizin bulunduğu herhangi bir alanda çilingir sofrası kurulmasını doğru bulmamaktayız. Herkes her yerde içki alabilir ama bu şehitlerimizin mekanında değil, meyhanede olmalıdır. İstanbul'da çok sayıda tarihi meyhane bulunmaktadır. Bunlarda biri de Kör Niko'dur. Kör Niko, Türkiye'nin gündeminin önüne geçti, ben de ona yanıyorum" karşılığını verdi.

Bahçeli, 'Kör Niko' derken zorlanması üzerine ise, "Dilimin sürçmesi yerini bilmememdendir. Belirli çevreler saat 6'dan sonra rakıya başladıklarında nerede ne olduğunu bilir. Meyhaneyi akşam mekan tutanlar sazlı sözlü eğlenceye de girebilirler" diye konuştu.

Etiketler :