DenizBank Genel Müdürü: Ülke servetini piyasacıların eline düşürmeyelim

DenizBank Genel Müdürü: Ülke servetini piyasacıların eline düşürmeyelim
DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş, "Onların yaptığı işler dövizle borçlanmış olsa dahi stres testi yapılabilir konumdadır. Herkes hesabını ortaya koyar ki spekülatörler burada 3’ten 5’ten satar ki spekülatörler bundan yararlanamaz

DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş, "Onların yaptığı işler dövizle borçlanmış olsa dahi stres testi yapılabilir konumdadır. Herkes hesabını ortaya koyar ki spekülatörler burada 3’ten 5’ten satar ki spekülatörler bundan yararlanamaz. Ülke servetini bu tür piyasacıların eline düşürmeyelim." dedi.

DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş Habertürk’ün canlı yayınında açıklamalarda bulundu.

İşte Hakan Ateş’in satırbaşları;

Türkiye'nin toplamdaki borcunu hepimiz biliyoruz. Bu yıl içinde geri ödenecek tutarlar var. Aynı hancı yolcu hikayesidir. Uzun vadeli borçlanma sakinledi. Gerek Türk bankacılığı gerek kuvvetli kurumların geri ödeme borç servisi yetenekleri var. Yeni borçlanma devam edecektir. Vadesi gelince ödenecektir. Kaldı ki bu tip borçlanmaların temelinde hep ticaret yatar

Motorlu taşıtlarda Avrupa beşincisiyiz. Şu anda filo olarak uçaklarda Avrupa 4. Dünya 11.'isi. Finans ekonomiyi etkileyen isimleri de beklentileri oluyor. Bu birimleri üniteleri kamu bankaları dayanışma halinde verdi Türkiye geçmişte. Bütün ekonomik birimleriyle olay kontrol altındadır. Endişeye mahal olacak bir durum yoktur. Yeter ki bu spekülasyonlara meydan vermeyelim. O anda alan satan zarar görmesin.

Politika ağırlıklı spekülatif bir atak. Alınacak en güzel tedbir özgüvendir. Bu ülkenin kendine güvenmek için çok fazla neden var.

Aslında biz her saniye BDDK stres testi uyguluyor. BDDK bütün bankalarda hepsinde bir ekip bulunduruyor. Bize günlük, veya spekülatif atak durumları dışında da bizi devamlı izleme halinde bulunduruyor.

Bankalar birliğimiz de hepsi çok dayanışma ve yakın görüşme halindedir. Stres testi dışarıya daha rahat ikna edelim.

Onların yaptığı işler dövizle borçlanmış olsa dahi stres testi yapılabilir konumdadır. Herkes hesabını ortaya koyar ki spekülatörler burada 3'ten 5'ten satar ki spekülatörler bundan yararlanamaz. Ülke servetini bu tür piyasacıların eline düşürmemek.

Etiketler :