Denizaltının hikâyesini araştırıyordu: İsveçli kayıp gazetecinin cesedine ulaşıldı

Denizaltının hikâyesini araştırıyordu: İsveçli kayıp gazetecinin cesedine ulaşıldı
Denizaltı inşa eden bir mühendisle röportaj yapmak istiyordu, ardından kayboldu. Kopenhag yakınlarında bir adada bulunan cesedin kayıp İsveçli gazeteci Kim Wall’a ait olduğu belirlendi.

Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da polis, parçalanmış halde bulunan cesedin kayıp İsveçli gazeteci Kim Wall’a ait olduğunu açıkladı.

Gazeteci Kim Wall, mühendis Peter Madsen’in geliştirdiği ve bir zamanlar dünyanın en büyük sivil denizaltısı olan 40 tonluk ‘Nautilus’ denizaltısının hikâyesini araştırıyordu.

Denizaltı batmış, Madsen ise kurtarılmıştı.

Gazeteciden haber alınamamasının ardından Madsen, polise verdiği ifadede “Kadın gazeteciyi karaya çıkardıktan kısa süre sonra denizaltının arızalandığını” söylemişti.

Danimarka’nın TV2 televizyonu ise olayın ardından Madsen’in özel bir tekneden karaya inerkenki görüntülerini yayınlamıştı.

Görüntüde parmaklarıyla “Her şey yolunda” işareti yapan Madsen’in gazetecilere “Ben iyiyim ama Nautilus’un batması üzücü” dediği duyuluyordu.

Polis de ifadesinde şüphe uyandıran Danimarkalı mühendisi gözaltına almıştı.

Daha sonra ifadesini değiştiren Madsen, Pazartesi günü çıkarıldığı mahkemede Kim Wall’un kaza sonucu öldüğünü ve cesedi “denize gömdüğünü” söylemişti.

Cuma gününden bu yana dalgıçlar, helikopter ve gemilerle bölgede arama yapıyordu.

Gazetenin cesedine ise Pazartesi günü Kopenhag açıklarındaki Amager adasının güney kıyısında bir bisikletli tarafından ulaşılmıştı.

Polis yetkilileri, yapılan DNA eşleştirmesinin ardından açıklama yaparak cesedin, 30 yaşındaki İsveçli kayıp gazeteci Kim Wall’a ait olduğunun kesinleştiğini söyledi.

Etiketler :