Deniz Baykal'ın sağlık durumu iyi

Deniz Baykal'ın sağlık durumu iyi
CHP'nin önceki Genel Başkanı ve Antalya milletvekili Deniz Baykal rahatsızlanarak İbni Sina hastanesine kaldırıldı. Baykal'ın sağlık durumu iyi...

CHP önceki Genel Başkanı ve CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal bu sabah Ankara’daki evinde rahatsızlandı. 79 yaşındaki Baykal, gribal enfeksiyon ve yüksek ateş şikayetiyle önce özel bir hastaneye ardından da  İbni Sina Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastanede ilk müdahalesi yapılan Baykal’a üst solunum yolları enfeksiyonu teşhisi konuldu. Damarının birinde pıhtı teşhis edilen Baykal’a anjiyo yapıldı.

CHP Genel Başkan yardımcısı Tekin Bingöl hastane yaptığı açıklamada Baykal'ın durumunun gayet "iyi olduğunu" söyledi.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar'da Deniz Baykal'ın durumunun iyi olduğunu açıkladı.

CHP Eski Milletvekili Yılmaz Ateş de Baykal'ın sağlık durumu ile ilgili açıklama yaptı. Ateş, "Deniz Baykal'ın doktoruyla da görüştüm, sağlık durumu iyi... Bilinci de hiç kapanmadı, bilinci açık durumda..." açıklamasını yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da Ankara Üniversitesi Rektörünü arayarak Deniz Baykal'ın sağlık durumu hakkında bilgi aldığı öğrenildi.

Başbakan Binali Yıldırım da Deniz Baykal'ın sağlık durumu hakkında yetkililerden bilgi aldı.

REKTÖR ERKAN İBİŞ

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Erkan İbiş, “Beyne giden ana damarlardan biri tıkanıyor. Sol tarafta bir güç kaybı oluşuyor çok doğal bir şey bu. Önce özel bir hastaneye götürülüyor oradan bize geliyor. Derhal ekiplerimiz müdahale ediyor. Ekipler dışarıdan beyne giden damara giriyorlar. Damarı tıkayan pıhtıyı çıkarıyorlar. Tekrar oluşmasını engellemek için oraya stent koyuyorlar. Beyine giden akım düzeliyor bu durumda." dedi.

HASTANEDEN AÇIKLAMA

İbni Sina Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bahattin Güzel Baykal'ın sağlık durumu hakkında açıklama yaptı. Güzel, "Deniz Baykal'ın tedavisi yoğunbakımda devam ediyor. Bilinci hiç kapanmadı açık. Kapanan damar açıldı, stent koyuldu. Bilinci açık konuşabilecek durumda. Takip sürüyor."

BAYDAR'DAN AÇIKLAMA

Ameliyata giren CHP Aydın Milletvekili Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar açıklama yaptı. Baydar, "48 saat sonra kameralar karşısında göreceğiz. Durumu gayet iyi. Bilinci açık. Kan akımı sağlanmış durumda." dedi.

ÇAVUŞOĞLU HASTANEYE GELDİ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Baykal'ı ziyaret etmek için hastaneye geldi. Çavuşoğlu hastane çıkışında açıklama yaptı.

DOKTORLARDAN AÇIKLAMA 

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Erkan İbiş ve Baykal’a müdahalede bulunan doktorlar Deniz Baykal’ın son durumu hakkında konuştu. Prof. Dr. Erkan İbiş, "Bir boğulma hissiyle uyanıyor. Danışmanını arıyor. Bu önemli, danışmanını arayabiliyor.  6:30’ta özel bir hastaneye naklediliyor. Orada hemen MR’ı çekiliyor. MR’daki bulgular ve Deniz beyin sol tarafındaki güçsüzlük, güç azalması sebebiyle hastanemize acil müdahale için intikal ettiriliyor.Arkadaşlarımız bu süreç içerisinde toparlanıyor, hazırlanıyor. Ve 08:00’de anjiyo ünitemize alınıyor. Beyne giden ana damarlardan birindeki tıkanıklığı yapan pıhtıyı çıkartmak için müdahale ediliyor.

"48 SAAT YOĞUN BAKIMDA TAKİBİ OLACAK"

Beyne kan akımı normale dönüyor. Ondan sonraki süreçte ise, derhal ilaç tedavileri başlanıyor. Yoğun bakıma hastamız tekrar alınıyor, tedavisi devam ediyor. Ben de kendisiyle konuştum, bilinci gayet açık, konuşabiliyor. Her olayın farkında, güç kaybında da geri dönüş görülüyor. Tahmin ediyorum ki 48 saat yoğun bakımda takibi olacak, tedavisi yapılacak."

Doktor Kıvılcım Yavuz da  "Mehmet hocamızın yoğun çabasıyla hızlı bir şekilde hastanemize getirildi. Saat 9’da damarı tamamen açılmıştı. Pıhtıyı çıkarttık, stentle tedavi ettik. Takiplere devam edeceğiz. Şu an medikal takiple tedaviye devam edeceğiz. Bacağı iyi düzeldi, çok hafif kolunda güçsüzlüğü var. Yoğun bakım ekibiyle beraber takip devam edecek" diye konuştu. Doktor Canan Işıkay ise "Deniz beyin son durumu geldiği duruma göre daha iyi. Kolu ve bacağındaki güçsüzlük oldukça düzeldi. Bizimle gayet güzel sohbet etti. Nerede olduğunu, başına neler geldiğini bilgileri kendisinden aldık. Hemen gelir gelmez damarın açılması seyrini olumlu etkileyecektir. Bundan sonra yoğun takip gerekiyor. Özellikle ilk birkaç gün. Yakın takipte tutacağız, ondan sonraki asıl seyrini göreceğiz" ifadelerini kullandı.

GÖREVİNİN BAŞINA DÖNECEK

İbiş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisini arayarak Baykal'ın sağlık durumu hakkında bilgi aldığını da bildirdi. Gazetecilerin sorularını cevaplayan İbiş, bir soru üzerine, "Muhtemelen Deniz Bey öksürükle uyandığı sırada o beyin hasarının doğurduğu bir sonuçla uyandı. Uyanmış olması büyük bir şans, uyanmayabilirdi de. Hızla hastaneye nakli hepsi önemli. Tabii sonuç olarak bu süreçlerde en önemli şey ilk 6 saattir. İlk müdahaleler 6 saat geçmeden yapıldı, bu büyük bir şans. Daha büyük bir hasarla karşılaşabilirdik, şimdi hafif bir hasardan bahsediliyor. Bu, büyük bir şans. Bana göre, iyileşmeden sonra eski aktivitesine kavuşacaktır. Eski fonksiyonlarına dönecektir. Bundan sonraki süreçte akciğere tükürük kaçması oldu, ona yönelik tedaviye de başlandı. Her şey yolunda giderse, inşallah görevinin başına dönecektir diye tahmin ediyorum" dedi.

Etiketler :