Deniz Baykal'dan tarihi uyarı

Deniz Baykal'dan tarihi uyarı
"Türkiye önemli bir süreçten geçiyor" diyen CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'dan hem iktidara hem muhalefete önemli uyarı: “Bu süreci partinin de iktidarın da iyi yönetmesi gerekir

"Türkiye önemli bir süreçten geçiyor" diyen CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'dan hem iktidara hem muhalefete önemli uyarı: “Bu süreci partinin de iktidarın da iyi yönetmesi gerekir. Parti içinde kırılganlıklara yol açılmamalı, liyakat esasına göre hareket edilmeli. Bu zorluklardan birlik ve beraberliğimizi koruyarak çıkabiliriz."

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Sözcü Gazetesi'nden Saygı Öztürk'e konuştu. Öztürk'e önemli açıklamalarda bulunan Baykal, "Önümüzde bir yerel seçim var. Bu seçim, kutuplaştırma aracı olarak asla kullanılmamalı. Ayrıştırıcı söylemlerden kaçınılmalı" dedi.

Saygı'nın röportajı şöyle: 

Türk siyasetinin duayenlerinden CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal. Ankara'daki Türk Silahlı Kuvvetleri Rehabilitasyon Merkezinde tedavi görüyor. Sağlığına bir an önce kavuşmak için zorlu egzersizler yapıyor, doktor ve diğer görevlilerin önerilerini yerine getirmeye özen gösteriyor. Baykal'ın sağlığının her geçen daha da iyiye gitmesinden onlar da memnun. Tedavisi 1 Nisan'da son erecek olan Deniz Baykal'ın ziyaretçisinin olmadığı gün hemen hemen yok. Konuşması son derece akıcı, zihni son derece berrak. Her dakikası ülke sorunlarıyla dolu. Baykal'ın yanına gittiğimizde, babasının başından bir an olsun ayrılmayan kızı Aslı Baykal, bizi asansör kapısında karşıladı.

Baykal, hafif kaldırılmış yatağındaydı. Ayakucuna yakın bir yere televizyon konulmuştu. Baykal, televizyonda haberleri kaçırmıyor. Bazı tartışma programlarını da izlediği

oluyordu. Kızı Aslı Hanım, babasının üzerine titriyor. Deniz Baykal'ın bir hayali var. Baykal, "Doğaya uzanmak, doğaya çıkmak lazım" diyor. Bundan sonra ne yapmak istediğini şöyle anlatıyor: ' Şimdi yer baktırıyorum. 30 dönümlük bir alanda, içine taştan bir ev yaptıracaksın. Hemen yakınında karı-kocanın kalabileceği bir yer daha. 6-7 koyun, keçi, tavuk, ördek, kaz olacak. Onlarla meşgul olacaksın. Sabahları evin balkonuna çıktığında uzanıp dalından limonunu koparacaksın."

Baykal'ın ziyaretçileri arasında ekonomi, dış politika, eğitim konularında uzman isimler de oluyor. Olaylar ve gelişmeler hakkında görüşlerini aktarıyorlar, karşılıklı fikir alışverişinde bulunuyorlar. Anlaşılıyor ki Baykal ülkemizdeki ve komşularımızdaki gelişmeleri yakından izliyor. Sivil toplum kuruluşlarıyla da ilgili. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Baykal'ı sıkça ziyaret edenlerin belki de başında geliyor. Bazı kararlan almadan görüş alışverişinde bulunuyor. Baykal'ı ziyarete gelenler yörelerinin siyasi havasını da getiriyor. Baykal, parti içinde dargınlık, kuskunluk olmamasına özen gösterilmesini söylüyor. Hemen her ziyaretçi siyle ilgili sözlerini bizim sorumuz üzerine de şöyle cevaplandırıyor.

"Türkiye önemli bir süreçten geçiyor. Bu süreci iyi yönetmesi gerekiyor. Parti içinde kırgınlıklara yol açılmamalı. Liyakat esasına göre adaylar belirlenmeli. Ülkemiz de partimiz de bu süreçten zarar görmemeli. Bu zorluklardan da birlik ve beraberliğimizi koruyarak başarıyla çıkabiliriz. Kutuplaştırmamaya özen gösterilmeli. Kutuplaşmaya yol açacak söylemlerden kaçınılmalı. Önümüzdeki yerel seçim kutuplaştırma aracı olarak asla kullanılmamalı."

CHP Milletvekili Baykal, TBMM'de yemini ettikten sonra yine rehabilitasyon merkezine götürüldü. Oyunu kullandıktan sonra Antalya da kızının evinde kalacak. Tedavisi evde sürdürülecek.