Deniz Baykal'dan Güneş gazetesinin haberine yalanlama

Deniz Baykal'dan Güneş gazetesinin haberine yalanlama
CHP'nin eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, yandaş medyada hakkında çıkan haberin asılsız olduğunu açıkladı.Konuyla ilgili yazılı basın açıklaması yapan Baykal, CHP'nin kendisine bir görev vermediği gibi,...

CHP'nin eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, yandaş medyada hakkında çıkan haberin asılsız olduğunu açıkladı.

Konuyla ilgili yazılı basın açıklaması yapan Baykal, CHP'nin kendisine bir görev vermediği gibi, tutuklu CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu hakkında "Devlete karşı işlenmiş suçtur" ifadesini hiç bir zaman kullanmadığını belirterek, "Bu haber kesinlikle yalandır" dedi.

Ergenekon ve Balyoz davalarına karşı en büyük mücadele veren kişilerden olduğunu belirterek, o dönem de cezaevine ziyarete gitmediğini hatırlatan Baykal, açıklamasında "Benim cezaevine gitmemem, cezaevindeki masum dostlarımla dayanışma içinde olmadığım anlamına gelmez" ifadelerini kullandı.

Deniz Baykal'ın yazılı açıklaması şöyle:

"BU HABER KESİNLİKLE YALANDI"

"Bugün bir gazetede İstanbul Milletvekilimiz Enis Berberoğlu’nu, tutuklu bulunduğu Maltepe Cezaevinde ziyaret etmem yönünde CHP Genel Merkezi’nin bana verdiği görevi reddettiğim şeklinde asılsız bir haber yer almıştır. Bu haber kesinlikle yalandır.

"BÖYLE BİR GÖREV VERİLMEDİ"

Ne Genel Merkezimizin bana verdiği böyle bir görev vardır ne de ben benim böyle bir görevi reddetmem söz konusudur. Ayrıca aynı haberde öne sürüldüğü gibi Enis Berberoğlu’nun yargılanmasıyla ilgili olarak, ‘Devlete karşı işlenmiş bir suçtur’ ifadesini kullandığım iddiası da tamamen gerçek dışıdır.

"TAM BİR DAYANIŞMA VE DOSTLUK İLİŞKİSİ İÇİNDEYİZ"

Enis Berberoğlu ile benim uzun yıllara dayanan dostluğum vardır. Kendisiyle bu süreçte de tam bir dayanışma ve dostluk ilişkisi içindeyiz. Kendisinin cezaevindeki durumu hakkında gerek avukatından gerekse sevgili eşi Oya Berberoğlu’ndan bilgi almakta ve dayanışma duygularımı sürekli olarak kendisine iletmekteyim.

"ERGENEKON-BALYOZ DAVALARINDA DA CEZAEVİNE GİTMEDİM"

Ben Türkiye’nin görmüş olduğu en büyük kumpas davası olan Ergenekon ve Balyoz davalarında da, o kumpas davalarına karşı en büyük mücadeleyi yapmış birisiyim. O süreçte de pek çok önemli dostum cezaevinde olmasına rağmen, cezaevine gitmemiştim. Benim cezaevine gitmemem, cezaevindeki masum dostlarımla dayanışma içinde olmadığım anlamına gelmez."

Etiketler :