Deniz Baykal: Parti içi tartışma bir kenara bırakılmalı

Deniz Baykal: Parti içi tartışma bir kenara bırakılmalı
CHP'nin Önceki Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal'dan önemli uyarılar.... CHP siyasetine değinen Baykal,parti içindeki kavganın bir an önce sonlandırılmasını istedi

CHP'nin Önceki Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal'dan önemli uyarılar.... CHP siyasetine değinen Baykal,parti içindeki kavganın bir an önce sonlandırılmasını istedi. "Her şeyden önce ülke gelir" diyen Baykal Türkiye'de iktidar değişimi gereksinimi olduğunu da ifade etti.

CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'nun eşi Oya Berberoğlu, Deniz Baykal'ı ziyaretini Sözcüye değerlendirdi. Berberoğlu Deniz Baykal'ı ziyaretinden sonra "Bir insan bu kadar ülkesinin sorunlarına hakim olur ve gereği için uğraşır. Kendisine hayran oldum. Yani o kadar dolu, anlayışlı kibardı. Her zamanki gibi hoştu, yakışıklıydı maşallah. Sohbetimizde tahlillerinin sonu hep adalete çıkıyordu." ifadelerini kullandı.

Oya Berberoğlu, Deniz Baykal'ın, Erdoğan'ın yargı bağımsızlığını vurgulaması gerektiğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Bu konu siyasi çekişmelerin, tartışmaların üstündedir. İktidar, muhalefet kaosun parçası olamaz. Ana eksen, Cumhurbaşkanı, iktidar, muhalefet, medya, kamuoyu, toplum hep beraber yargı bağımsızlığına sahip çıkan ülke olduğumuzu göstermeli, bunu da başarmalıyız. Özellikle muhalefet olarak sürece katkı yapmamız, yönlendirmemiz, destek olmamız, ön açmamız, cesaret vermemiz lazım."

Ziyaret sırasında Deniz Baykal'ın Enis Berberoğlu'nun tutukluluğuyla ilgili de değerlendirmelerde bulunduğunu belirten Berberoğlu, Baykal'ın "Enis Berberoğlu'nun suçsuz yere uzun zamandır hapsedilmesine, tek ve rehin tutulmasına çok üzülüyorum. Ayrıca tekrar milletvekili seçildi. Anayasa açık, nettir, sözü bellidir. Dokunulmazlık kazanılmıştır. Enis'in derhal hiç tereddütsüz, hemen tahliye edilmesi zorunludur." dediğini ifade etti.

Baykal'ın, parti içindeki kurultay, değişim gibi sıcak tartışmaya katkı yapmak istemiyorum dediğini aktaran Berberoğlu, CHP'nin önceki genel başkanı'nın şu değerlendirmeleri yaptığını anlattı...

"Bir an önce iç hesaplaşma bir kenara bırakılmalı. Ben içerideki tartışmayı aşmaya, katkı yapma konumunda olmayı tercih ediyorum. CHP'de parti içi tartışmayı bir kenara bırakıp, her an bir seçime girecek şekilde hazırlıklı olmak gerekir. Önce ülke gelir.Her seçimde siyasi partiler açısından seçmenden alınacak dersler olur ve değerlendirilir elbet."

Berberoğlu Baykal'ın kendisine , "Türkiye'de iktidar değişimine gereksinim var. Asıl mesele bu. Seçimde hata yapmazsak çok gecikmeden iktidar değişimi gerçekleşebilir." değerlendirmesini yaptığını da ifade etti.

Etiketler :